De editie in 2018 leverde 3000 euro op voor onderzoek naar hartfalen door de Hartstichting.
De editie in 2018 leverde 3000 euro op voor onderzoek naar hartfalen door de Hartstichting. (Foto: )

Burgemeester geeft startschot bij Jacco Versluis Classic 2019

Stichting Jacco Versluis Classic

Op 26 mei 2019 wordt voor de derde keer de wielertocht 'Jacco Versluis Classic' georganiseerd door de Stichting Jacco Versluis Classic. De start is bij Bike Center Woerden met startschot door Burgemeester Molkenboer en de wielrenners finishen op het gezellig ingerichte Kerkplein.

Woerden - Er worden er twee routes gereden door zo'n 150 wielrenners uit Woerden maar ook van ver daar buiten. Vanaf het terrein bij Bike Center Woerden voeren twee attractieve routes over 75 en 110 kilometer langs de Lek en door de mooiste natuurgebieden van het Groene Hart.

Er kan ingeschreven worden tot bij de start. Inschrijfgeld voor de 110 kilometer tocht is 12,50 euro en voor de 75 kilometer 10 euro. Dit bedrag gaat direct naar het goede doel. Het terrein rond de finish op het Kerkplein in Woerden wordt omgetoverd tot een ontmoetingsplek, voor jong en oud. Daar kunnen deelnemers en bezoekers wat eten en drinken en draait een DJ. Ook is de Hartstichting aanwezig om uitleg te geven over de werking van een AED. De Stichting Jacco Versluis Classic zet zich dit jaar samen met de Hartstichting in voor meer openbare AED's in Woerden.

De dichtheid van AED's in Woerden is vrij hoog maar de meeste hangen in bedrijven en zijn dus na sluitingstijd onbereikbaar. De Stichting Jacco Versluis Classic wil zoveel mogelijk geld op halen en hiermee AED's plaatsen in de openbare ruimte.

jacco-versluis-classic.nl

Meer berichten