Vanaf vrijdagmiddag 14 juni verzorgen de vrijwilligers van de Jan de Sterke graag weer de rondvaartjes voor u. Foto: Alexandra Smink
Vanaf vrijdagmiddag 14 juni verzorgen de vrijwilligers van de Jan de Sterke graag weer de rondvaartjes voor u. Foto: Alexandra Smink (Foto: )

Vaartocht met Stoom- sleepboot Jan de Sterke

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni zijn er weer Havendagen in Woerden. Een prachtig nautisch evenement. Op donderdag 13 juni vaart de Stoomsleepboot Jan de Sterke om 13.00 uur de haven van Woerden binnen. Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur verzorgen de vrijwilligers van de Jan de Sterke graag weer de rondvaartjes voor u. Zie voor het programma van de Havendagen www.havendagenwoerden.nl.

Woerden - De Stoomsleepboot Jan de Sterke werd in 1913 gebouwd te 's-Gravenhage en vaart nog met een originele, 2-cilinder stoommachine. De stoomsleper heeft in het verleden andere namen gehad. In 1913 heette zij 'Snel'. Vanaf 1949 'Mariëtte' en van 1977 tot 1996 'Hendrina II'.

Sinds begin 1995 is de Hendrina II eigendom bij de Gorcumse Stoomboot Stichting 'De Compound', die haar op 6 december 1996 de naam 'Jan de Sterke' gaf. Onder die naam is zij sinds 2003 geregistreerd als Varend Monument.

Het is een geweldige belevenis om een rondje mee te varen met dit varend historisch monument. De boot heeft dit jaar de leeftijd van 106 jaar bereikt. Wie geïnteresseerd is in oude techniek, mag altijd een kijkje nemen in de machinekamer, waar de machinist graag uw vragen beantwoordt.

www.havendagenwoerden.nl

Meer berichten