Deelnemers IVN Slootjesdagen van vorig jaar. Foto: Otto vd Laan
Deelnemers IVN Slootjesdagen van vorig jaar. Foto: Otto vd Laan (Foto: Otto vd Laan)

IVN Slootjesdagen op 15 juni

Ontdek de wondere onderwaterwereld van een Kamerikse poldersloot, word Slootjesexpert met IVN Woerden op de Beekhoeve in Kamerik.

Kamerik - Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Ontdek het zelf en kom alles te weten over het waterleven en de waterkwaliteit tijdens de IVN Slootjesdagen! Kinderen van 4 tot 12 kunnen samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een schijnbaar doodgewone sloot. Onder begeleiding van IVN-natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen’ langs de oevers van het water.

De IVN Slootjesdagen zijn op zaterdag 15 juni 2018 van 11.00 tot 15.00 uur op de biologische boerderij De Beekhoeve aan de van Teylingenweg 172 in Kamerik. Er zijn meerdere rondes per dag, ronde duurt circa 1 uur. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om je laarzen mee te nemen! Na afloop ontvang je een heus diploma en een mooie button.

Wil je je aanmelden? Neem een kijkje op www.ivn.nl/slootjesdagen. Bestel hier gratis het IVN telformulier ‘Waterdiertjes’. Hiermee tel en herken je meer dan 35 veelvoorkomende waterdiertjes.

Meer berichten