24 leerlingen van het Kalsbeek College bezoeken de partnerschool in het Duitse Steinhagen.
24 leerlingen van het Kalsbeek College bezoeken de partnerschool in het Duitse Steinhagen. (Foto: Kalsbeek College)

Kalsbeek bezoekt Duitse partnerschool

Het Kalsbeek College heeft de uitwisseling met de Duitse partnerschool uit Steinhagen afgerond met een geslaagd tegenbezoek.

Woerden - In april was de groep leerlingen van het Steinhagener Gymnasium te gast in Woerden. Vorige week gingen 24 leerlingen van het Kalsbeek College locatie Schilderspark naar Duitsland. Met de trein naar Duitsland, slapen bij gastgezinnen, lessen Duits, wiskunde en lichamelijke opvoeding bijwonen: de Kalsbeek-leerlingen werden helemaal ondergedompeld in het Duitse leven.

De groep werd warm ontvangen door de burgemeester van Steinhagen. Een Nederlandse leerling en een Duitse leerling lazen de oorkonde uit 1972 voor: het bezegelen van de stedenband tussen Steinhagen en Woerden. Ook had Veerle van der Does uit 2 atheneum nog een cadeautje van haar opa Jaap van der Does voor de Duitse burgemeester: de beide heren kennen elkaar heel goed.

Op het programma van de week stonden een sportief uitje in een klimbos, een stadswandeling, een een bezoek aan het bedrijf van Dr. Oetker. De terugreis op vrijdag werd onderbroken met een bezoek aan de stad Osnabrück. De Woerdense scholieren kwamen met een koffer vol mooie ervaringen en herinneringen weer in Woerden aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden