Werkzaamheden N420 Woerden/Nieuwerbrug

Op 7 en 8 juni voert aannemer Roelofs reparatiewerkzaamheden uit op de Burgemeester Van Zwietenweg (N420) tussen Woerden en Nieuwerbrug.

Woerden - Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet de weg worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden betreffen het herstellen van een scheur over een lengte van ongeveer 250 meter die is ontstaan door zetting van de bodem. Met nieuw asfalt wordt het hoogteverschil van ruim 2 cm opgelost.

Vanaf vrijdagavond 7 juni, 20.00 uur tot zaterdagmiddag 8 juni, 18.00 uur is de Burgemeester Van Zwietenweg tussen de Parallelweg West (ter hoogte van Van Ooijen) en Nieuwerbrug afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A12. De volkstuinen en Van Ooijen blijven bereikbaar. De werkzaamheden zijn gepland in een weekend zodat er minder hinder is voor het verkeer en de omgeving.

De Burgemeester Van Zwietenweg is aangelegd op zeer zettingsgevoelige veengrond. Voorafgaande aan de aanleg is de grond lange tijd voorbelast met veel zand om de grond te laten inklinken en stevig genoeg te maken om er een weg op aan te leggen. Het blijft echter onvoorspelbaar wanneer de zetting gelijkmatig verloopt en de verzakking beheersbaar is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden