Foto:

Mijmeren

Mirte Damen - Positief mijmerend op maandagavond over het weekend zit ik op één van mijn favoriete plekjes van Woerden kijkend over de singel (Oude Rijn) vanaf de Nassaukade. Op hetzelfde moment zit ik mij te ook irriteren omdat er een vrouw vrolijk haar hond laat poepen aan de overkant op de singel en ze ruimt het niet op! Eigenlijk wil ik roepen; Hey ruim je fucking shit op! Maar ik laat het. Ik zie het wel vaker, van die types in Woerden die overal schijt aan hebben en gewoon hun hond lekker laten poepen en opruimen ho maar. Ik denk dat de gemeente hier beter naar mag kijken en direct een dikke boete moet geven.

Maar ik was positief aan het mijmeren. Terwijl er ondertussen een jong stelletje zwaar verliefd over de Vosbrug loopt en stil gaat staan op de oude brugwachtersplek en samen de scène voor op de boot van de Titanic nadoen. Oooh heerlijk die kalverliefde. Vervolgens nemen ze nog een paar selfies voor op snapchat en dooor. Want als het niet op snapchat, insta of Facebook staat is het niet echt ;-)

Terug naar gisteren. Hoe mooi is het als je een heus verrassingsfeestje krijgt en ruim honderd mensen die je lief hebben wachten je op bij Cafe-Victoria in Woerden. Het overkwam mijn lieve buurman Ton Kooijman. Hij kreeg een heldenontvangst. Hij was van Woerden naar Santiago de Compostella gelopen. Had 3.000 kilometer in de benen en is, zoals dat heet, een echte pelgrim geworden. Ruim 80 dagen werden we op de hoogte gehouden van zijn ervaringen. Dit verdient echt een mooi interview in één van onze kranten of sites. Hallo lieve vrienden van In de buurt of het AD: wat een mooi verhaal is dit met doorzettingskracht als rode draad. Als je echt iets wilt kan je het bereiken. Hoe inspirerend om mee te maken. Maar ook 80 dagen zonder zijn lieve vrouw Wil die het haar man zo gunde om dit te doen. Ook een mooi verhaal over hoe het leven dan gewoon verder gaat.

Toen op naar het volgende feestje want Bistro Lokaal bestond 1 jaar en Niels de Chef was ook nog jarig. Wat een gezelligheid. Ik werd spontaan uitgenodigd voor een bbq in een van de leukste en mooiste straatjes van Woerden: de Hogewalstraat! Ik kreeg het gevoel dat ik in een geweldige Nederlandse film was beland die leek op Hartenstraat. De Hogewalstraat is een straatje met een hoog Anton Pieck gehalte waar de buurtjes lief en leed met elkaar delen er gewoon zijn voor elkaar, maar elkaar ook de ruimte geven. De diversiteit is geweldig, de gastvrijheid en openheid hartverwarmend. Als er een prijs is voor liefste straat van Woerden dan gaat die naar de mensen van de Hogewalstraat.

Inmiddels zie ik die vrouw weer lopen met haar hond. Alweer. En ja hoor, weer niet de poep opruimen, wat een stomme bitch! Rustaggg denk ik in mijzelf!! Ik mijmer nog even verder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden