Minkema College krijgt certificaat

Op 28 mei heeft het Minkema College voor zijn begeleidingstraject voor startende leraren (BSLtraject) een certificaat behaald.

Woerden - Het Minkema College is al jaren een academische opleidingsschool in samenwerking met de universiteit en hogeschool van Utrecht. Dit houdt o.a. in dat er ondersteuning is vanuit de vaksecties en het college studieovereenkomsten afsluit.

In de eerste drie jaren volgen beginnende leraren een traject waarin zij begeleid worden door ervaren docenten en coaches. Gedurende het audittraject hebben schoolopleiders/begeleiders en schoolleiders van het Minkema College gewerkt aan de perfectionering van het BSL-beleid op de school.

"Al jaren zetten wij ons in voor een goede begeleiding van leraren. Voor ons is het begeleiden van nieuwe mensen onderdeel van goed personeelsbeleid. We zijn er natuurlijk zeer trots op dat we hiervoor nu een officieel certificaat hebben behaald", aldus Arjan van der Wart, directeur Onderwijs.

Niet alleen startende docenten, maar álle nieuwe docenten worden op het Minkema College begeleid, ongeacht hoeveel werkervaring ze hebben en of ze een bevoegdheid hebben. Van der Wart: "Iedereen moet immers zijn weg vinden in het lesgeven op een nieuwe school. Ook mensen die in de loop van het schooljaar iemand komen vervangen, krijgen een begeleider. Daarnaast zijn er voor nieuwe collega's bijeenkomsten waarin ze ervaringen kunnen uitwisselen en waarin verschillende thema's voorbij komen: van orde houden tot gesprekken met leerlingen en ouders."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden