Foto: Foto:

Hoop

Veel van alle zeer gewaardeerde lezers van mijn columns schromen niet om hun mening over mijn meningen te delen. Ik waardeer dit zeer en het heeft al veel vermakelijke en leuke gesprekken opgeleverd.

Vorige week bijvoorbeeld over hoe een bewoner zijn eigen appartementencomplex ervaart en hoe dat een totaal ander zichtpunt oplevert ten opzichte van omwonenden. En passant gelijk nog eens even kunnen praten over wat nu een column precies is en beoogt.

En over dat laatste heeft menig lezer zich ook al stevig uitgelaten. De kern van de kritieken is dat ik wat meer mening en minder betoog mag schrijven. Die neiging van mij gooi ik persoonlijk vooral op beroepsdeformatie en het feit dat ik eerst en vooral gewoon een amateur-columnschrijver ben.

Maar de anti-betoog lezers hebben deze week helaas weer pech.

Sinds een jaar ben ik geen binnenstadbewoner meer. Na meer dan 15 jaar heb ik afscheid genomen van het centrum, en als bonus heb ik nu een groene container. Nu hebben dat type container en ik al jaren een haat-liefde verhouding. Want ik ben weliswaar dol op het scheiden van afval, maar minder dol op de bijbehorende insecten- en geurkoloniën.

Edoch, dat weerhoudt mijn huishouden er niet van om nu te genieten van de wetenschap dat er een bijdrage geleverd kan worden aan het afvalprobleem die mij eerder werd onthouden.

Als je in het centrum woont moet je groen- en restafval bij elkaar mikken en in de (overigens briljante) ondergrondse containers storten. En dat is natuurlijk een beetje raar. We zetten als Woerden hoog in op verminderen van restafval en maken dat mogelijk in alle wijken.

Maar woon je boven een winkel, dan dus niet. Ik wil niet zo ver gaan om het afvaldiscriminatie te noemen, maar waar moet je heen met je milieugeweten als je in het centrum groenafval wil scheiden. De milieustraat is geen optie want daar zitten we met zijn allen op bezoekrantsoen.

Om centrumbewoners met scheidingsgewetensnood te helpen, wordt het tijd voor stadscomposthopen. Ik zie prima kansen bij het Plantsoen, het Westdampark en langs de singels. Daarnaast verwacht ik dat de teams achter de plukbakken daar best een mooie rol in kunnen spelen om het geur- en insecteffect binnen de perken te houden. Ik heb daarmee goede hoop op hopen.

Junior Brandenburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden