Patrick Blijleven samen met Marcel en Gea Boscher. "De camper is niet zo gek groot, je kunt er gemakkelijk mee parkeren en het kost je maar een kwart van de normale wegenbelasting.”
Patrick Blijleven samen met Marcel en Gea Boscher. "De camper is niet zo gek groot, je kunt er gemakkelijk mee parkeren en het kost je maar een kwart van de normale wegenbelasting.” (Foto: )

Van kantoorbaan naar campers (om)bouwen

Patrick Blijleven zei na vele jaren zijn kantoorbaan vaarwel om echt iets met zijn handen te gaan doen: campers bouwen. "Ik had mijn eigen camper al gebouwd en omdat mijn functie verviel, kwam ik voor de keuze te staan: of een andere functie binnen het bedrijf waar ik werkte, of de stap zetten en voor mezelf beginnen."

Woerden - Het werd de tweede optie en dat is wel even wat anders. "Ik werkte bij een energiemaatschappij, bedacht concepten voor de zakelijke markt en voor groene energie. Vanwege een grote reorganisatie kreeg ik de kans om voor mezelf te beginnen." Hij werd een half jaar vrijgesteld van werk, kreeg nog een extraatje mee en ging aan de slag met plannen uitwerken en een half jaar stage lopen. "Bij Marocampers in Brabant leerde ik het vak tot in detail." Sinds 1 maart van dit jaar is hij echt voor zichzelf bezig. "Camperbouw Woerden zit aan Sneekermeer 3 en ik heb mijn werkplaats in Kamerik." De eerste opdracht kwam van Marcel en Gea Boschker. "Dat ging via via. We kwamen aan de praat. Zij zochten een camper en ik heb ze laten zien wat ik tot die tijd gebouwd heb."

Vele opties

Ze waren enthousiast en er volgden een paar avonden om de wensen en mogelijkheden te bespreken. "Omdat ik actief camper rijder ben, kan ik goed inschatten wat wel en niet handig is in en om de camper." Op basis van hun specificaties zette hij een zoekopdracht uit via 2K auto's. "Daar werk ik nu mee samen en dit resulteerde in de aankoop van een VW Transporter." Daarnaast bespraken ze het type vloer, bekleding, bank, keuken, ramen, dak en de kleuren daarvan. "Ik kan bijvoorbeeld drie types keukens leveren in acht kleurstellingen en ga zelf ook nog een model maken."

Binnen anderhalve maand

Patrick bouwt bussen om tot campers en dat kan helemaal op maat. "Daarnaast bouw ik op eigen initiatief bussen om en kan ik ook aanpassingen doen aan bestaande campers." Flexibel dus. "Wat me ook leuk lijkt is samen met iemand bouwen. Sommige mensen kunnen heel goed zelf iets bouwen, maar willen werkzaamheden die door de keuring moeten, samen doen of uitbesteden." Als hij achter elkaar kan doorwerken, zou hij een camper in een maand omgebouwd kunnen hebben. "Reken maar anderhalve maand in totaal."

Wennen

Het totale andere werk bevalt hem goed maar het is wel wennen. "Ik heb geen vaste werktijden, soms heb ik drukke periodes, soms rustige, dat geeft nog wat onrust, maar dat zal wel wennen." www.camperbouw-woerden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden