Wouter Verboon reikt een cheque van 25.000 euro uit aan Mirjam Bijlenga van stichting De Mantelmeeuw.
Wouter Verboon reikt een cheque van 25.000 euro uit aan Mirjam Bijlenga van stichting De Mantelmeeuw. (Foto: )

Lionsclub Woerden schenkt 25.000 euro aan hospice

Op dinsdagavond 11 juni heeft Wouter Verboon, president van de Lionsclub Woerden, een cheque van 25.000 euro uitgereikt aan Mirjam Bijlenga, directeur van het coördinatieteam van Stichting De Mantelmeeuw.

Woerden - De Mantelmeeuw was voor het seizoen 2018-2019 het jaardoel van de Lionsclub Woerden. De Lionsclub heeft in deze periode vele activiteiten georganiseerd zoals de verkoop van wijnpakketten, boterletters, de traditionele bloemetjesmarkt voor Moederdag en als grote uitsmijter: het benefietdiner waar unieke activiteiten en belevenissen ter veiling werden gebracht.

Driekwart van alle verzamelde opbrengsten van dit jaar zijn bestemd voor de bekostiging van de vervanging van de kozijnen en ramen van het hospice aan de Meeuwenlaan in Woerden. Het resterende deel van de opbrengsten is bestemd voor het steunen van lokale en (inter)nationale hulpverzoeken die de Lionsclub het hele jaar ontvangt.

Samen kijken

Wouter Verboon verbond aan zijn presidentsjaar het thema 'samen kijken': een thema dat enerzijds duidelijk maakt dat de bewoners van het hospice met nieuwe kozijnen en ramen weer naar buiten kunnen kijken, en anderzijds ook aangeeft dat we in de maatschappij naar elkaar om moeten blijven kijken. Ook naar mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren.

De Mantelmeeuw is een stichting die met de hulp van vele deskundige vrijwilligers zorgt dat mensen in de laatste fase van hun leven thuis of in het hospice worden verzorgd. De Mantelmeeuw biedt haar diensten aan zonder daarvoor kosten te rekenen. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat hun zorg en aandacht beschikbaar moet zijn voor iedereen, zonder drempel of belemmering.

Over de Lionsclub Woerden

De Lionsclub Woerden maakt deel uit van de wereldwijde Lions International, de grootste Non-Governmental Organisation (NGO) en goede doelen organisatie ter wereld met ruim 1,4 miljoen actieve leden. De Lionsclub Woerden bestaat uit meer dan 40 leden en bestaat dit jaar 54 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden