Foto: Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum heeft nieuwe vlag

Dankzij Gerritse IJzerwaren en ESH-media hangt er nu eindelijk een banier aan de grote vlaggenstok van het Stadsmuseum. Deze twee bedrijven boden tijdens de Beursvloer Woerden afgelopen oktober aan om deze klus te klaren, die ingewikkelder bleek dan het lijkt.

Gerritse IJzerwaren regelde de dwarsbalk bovenaan de mast. Op 13 juni zorgden twee medewerkers van ESH-media in de hoogwerker voor de laatste etappe. Nu wappert de naam van het Stadsmuseum aan de gevel, zodat bezoekers het museum makkelijker kunnen vinden.

Toen museummanager Arja van Veldhuizen vorig jaar juni aantrad, trof zij daar een imposante nieuwe vlaggenmast aan waar helaas geen vlag aan kon hangen. 'Dat regelen we even', dacht zij, en optimistisch nam zij contact op met de belangrijkste producenten van vlaggen en banieren in Nederland. Een vlag bestellen zou kinderspel zijn, maar al snel bleek het erg lastig om op die hoogte en met de gegeven constructie een banier op te hangen. De vlaggenmast is tè bijzonder.

Op oude foto's van het Stedehuys is te zien dat er ooit een robuuste houten vlaggenmast zat aan de gevel, die vanaf de zolderverdieping ruim zes meter de lucht in stak. Dat inspireerde toenmalig bestuurslid Nieck Engelhardt een paar jaar geleden om een actie op touw te zetten voor een replica van die vlaggenmast. En dat lukte! Helaas bleek het onmogelijk om hier een gangbare vlag aan te laten wapperen en de vlaggenmast bleef daarom leeg...

Van Veldhuizen kwam er in haar zoektocht achter dat er een dwarslat nodig is bovenaan de mast om een banier te kunnen bevestigen, een zogenaamde 'uithanger'. En dat het museum nooit zonder hoogwerker op de juiste hoogte zou kunnen komen. Op haar eerste Woerdense Beursvloer in oktober liep ze daarom rond met een symbolisch vlaggetje, op zoek naar bedrijven die haar konden helpen om dit technische probleem op te lossen. En ze werd niet teleurgesteld! Stephan Esschendal van Gerritse IJzerwaren en Bas van de Putten van ESH-media (ook bekend als Event Support Holland) sloten een driehoeksdeal met het museum. Gerritse IJzerwaren ging op zoek naar een oplossing voor de bevestigingsproblemen (en dat was niet eenvoudig!), ESH-media regelde het transport van de mast naar Gerritse en terug, en slaagde erin om de eerste banier te bevestigen aan de mast. Eens in de zoveel tijd zullen ze met hun hoogwerker versleten banieren gaan vervangen. Het Stadsmuseum is bijzonder blij met dit resultaat! Beide bedrijven zullen in ruil gebruik maken van de Vroedschapszaal voor een eigen bijeenkomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden