Foto: Carla Vermeend
Foto: Carla Vermeend (Foto: )

Woerden de hoogte in!

Mirte Damen - Wat een geweldige drukte op het water afgelopen weekend in Woerden. De Woerdense Havendagen waren daar met op vrijdagavond het hoogtepunt: het concert op het water o.l.v. Excelsior samen met diverse Woerdense zangtalenten en een koor. Het was oprecht een waanzinnige show. Kan dit niet ieder jaar? Of vaker een concertje op het water met goed weer? Men neme een groot ponton, stroom, bandje erop en gaan!! En we noemen het pracht op de gracht.

Maar wat een week was dit dan. Ik heb mij uitgeschreven van de katholieke kerk. Dit omdat men de leer weer ouderwets wil gaan doen (hallo de jaren 50 belden). Man en vrouw, dat is het. Geen plek voor homo's of transgenders . Leuk voor kinderen die opgevoed worden hiermee. Toen ik hoorde dat de paus transgenders geladen kernkoppen had genoemd had ik gegeten en gedronken. Jammer, want ik vind Huub Spaan (priester van Woerden) echt een oprechte aimabele man en hij is een zeer goed mens. Zo ook de bijzondere Aalmoezenier van de Kermis. En dat geld ook voor een aantal andere lieve mensen daar (Janneke). Maar met het instituut kerk heb ik niets meer. Tja en zij werken ervoor... Goed dat vele mensen daar kracht uithalen maar voor mij is het exclusie en geen inclusie. Dus op deze manier ga ik niet meer de hoogte in. Amen.

Wie dat wel gaat is Petrus! Ik bedoel niet de heilige waarop de rots gebouwd is maar het restaurant Bij Petrus! Ze bestaan 10 jaar en vieren dit zo bijzonder! Ze gaan een sky diner, lunch en high wine geven. Wat dat is dat? Er komt een grote kraan op 6 juli naar het kerkplein. Met speciale tafel en keuken en bar voor 22 personen inéén. Deze gaat de lucht in en dan genieten van de proviand boven het kerkplein met een geweldig stadsuitzicht op Woerden.

Over stadsuitzichten gesproken gaf Erik Thuis (cafe Victoria / Arie) een statement. De looproute van toeristen van het station naar het centrum moet anders. Men wordt nu geleidt via de Mandelabrug. Hierdoor komt men niet door de mooie stadspoort over de Oostdam en daardoor mist men zo veel mooie gezichten en plekken. Hij heeft echt gelijk! Ik hoop dat dit veranderd kan worden. Wellicht kan Woerden Marketing en de Wethouder binnenstad op zeer korte termijn wat betekenen. Kwestie van verander de bordjes even. Wij worden toch echt langzaam echt die toeristenstad in het Groene Hart.

Trouwens groot respect voor de diverse organisatoren die Woerden leuker maken. Met binnenkort het straattheater festival en 90ties on the beach aan de plas. Toch hoop ik dat er meer gedaan gaat worden in het centrum voor de avond en de nacht. Veel mensen missen nog steeds 's avonds en 's nachts de gezelligheid om te dansen. Daarom geven wij met vriendinnen een feestje in het Rie Theater op vrijdag 28 juni met de enige echte DJ JEAN en 20 juli DJ ROOG (als niemand het doet moet je het zelf doen). Niet om geld te verdienen maar om de nacht echt wat leuker te maken. En Woerden los en echt de hoogte in te laten gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden