Foto: Alex de Kuijper

Woerdense Singelloop

In een tijd van 34 minuten en 35 seconden kwam Wilfred Verhagen maandagavond als eerste over de finish bij de Woerdense Singelloop. Verhagen verdedigde de titel op de tien kilometer die hij vorig jaar en de editie daaraan voorafgaand ook al veroverde. Met deze overwinning heeft hij de loop drie jaar op rij gewonnen. Bij de vrouwen won de Britse Hannah Oldroyd in een tijd van 36 minuten en 22 seconden. 

Woerden - Eigenlijk was Wilfred Verhagen niet eens topfit. De hardloper komt net terug van een blessure en verbaasde zich vorige week tijdens de triathlon al in mindere mate door als snelste over de finishlijn te komen als hardloper bij het business-team van Broodje Midas.

,,Ik ben net weer op tijd terug en begin ook weer in vorm te komen. Eigenlijk doe ik bij de Singelloop altijd wel mee. Het is zo jammer als dat niet lukt, dan moet echt een blessure roet in het eten gooien", wist Verhagen over de loop waar hij al voor de derde keer achtereenvolgens wist te zegevieren.

,,Het is mijn thuisstad en natuurlijk loop ik daar regelmatig. Het is natuurlijk ook een leuker parcours dan dat je op een industrieterrein loopt. Verder is het ook geen heel rap parcours, maar ik was ook niet in bloedvorm en heb dus ook wel sneller gelopen", aldus de winnaar van de maandagavondloop. Het weer werkte de lopers in de hand. Regen bleef bespaard, maar met de hitte die overdag op het Woerdense parcours neerdaalde, was het een loop die daardoor enigszins zwaarder werd. ,,Ach, twee jaar geleden was het al helemaal enorm benauwd", bleef Verhagen er nuchter onder.

Winnen

Voor Wilfred Verhagen gold dit alles niet. ,,Voor mij is winnen toch het belangrijkste hoor", verzekerde hij. ,,Je komt toch ook wat achterblijvers tegen en dan moet je toch ook wat slalommen om deze lopers in te halen. Toch zie je ook vaak lokale lopers die er net achter zitten." Zo'n lokale hardloper is bijvoorbeeld de opkomende Bart Mangnus (35:30) die verrassend op de tweede plek eindigde nog voor Nicky Verhoeven (35:37) die op een derde positie eindigde

Britse

De Britse Hannah Oldroyd (36:22) wist bij de vrouwen te finishen voor de thuisloopsters Heidi Hendriks-Van Eijl (41:18) en Linda Hoogendoorn. Oldroyd (42:48) werkt in Den Haag sinds anderhalf jaar en zodoende zoekt ze samen met haar vriend de nodige lopen in de omgeving uit.. Niet alleen prestatielopers namen deel aan deze wedstrijd. Traditioneel kent het deelnemersveld een in grote mate recreatief karakter waarbij veelal Woerdenaren voor hun plezier mee doen. Zo ook de burgervader Victor Molkenboer.

Nadat de lopers weer over de finish kwamen kon iedereen voldaan naar huis wederkeren. Zo ook de kleine kinderen die al eerder op de avond deelnamen aan de kidsrun, maar ook de hardlopers uit de minder lange categorieën. Daarmee bewees de organisatie weer een hele mooie loop te hebben neergezet.

Tekst: Nik Mandemakers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden