V.l.n.r.: Frank van der Heijden, Tymon de Weger, Roy Uijtewaal. Foto: Alex de Kuijper
V.l.n.r.: Frank van der Heijden, Tymon de Weger, Roy Uijtewaal. Foto: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Woningbouw Prinsenhof komt snel dichterbij

Met het aangaan van een overeenkomst voor het woningbouwproject Prinsenhof is een belangrijke stap gezet op weg naar de start bouw. Directeuren Roy Uijtewaal en Frank van der Heijden (HeijWaal Projectontwikkeling) en wethouder Tymon de Weger plaatsten hun handtekening onder de overeenkomst voor de bouw van 23 hofwoningen op een oude bedrijfslocatie tussen de Rijnkade en de Prinsenlaan.

Woerden - Het project Prinsenhof kwam een paar jaar geleden in de crisistijd niet op gang. De ontwikkelaar heeft toen zelf in overleg met omwonenden een haalbaar plan gemaakt. De woningen zijn gasloos en hebben elk een eigen parkeerplaats. Ook een kwalitatief hoogwaardige buitenruimte draagt bij aan een goed woonklimaat.

De verkoop is vorige maand van start gegaan en loopt nu nog. Directeur Roy Uijtewaal: "We kunnen niet wachten tot alle opstallen zijn gesloopt en dan komt er in één keer 5.000 m2 grond vrij. Dat is zo groot als een voetbalveld zo midden tussen de bestaande woningen.

Wethouder Tymon de Weger (wonen): "Er is een enorme behoefte aan nieuwe woningen, dit project komt aan die vraag tegemoet. Het is bovendien een goed voorbeeld van het optimaal benutten van vrijgekomen plekken in de binnenstad. Met alle voordelen die daarbij horen voor de toekomstige bewoners: het historische centrum op loopafstand en een ruim aanbod aan winkels en andere voorzieningen om de hoek. Al met al ben ik erg blij met deze ontwikkeling, die zorgvuldig is afgestemd met de omgeving."

Naar verwachting zijn de plannen over een maand ter inzage bij de gemeente. Vervolgens wordt komend najaar het bestemmingsplan vastgesteld. Begin volgend jaar kan dan de bouw van start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden