Spectaculaire acrobatiek van Cirq'ulation Locale, te zien in Woerden. Foto: PR
Spectaculaire acrobatiek van Cirq'ulation Locale, te zien in Woerden. Foto: PR (Foto: Straattheaterfestival Woerden)

Samen werken aan in stand houden van Woerdense traditie

Het is de organisatie van het Straattheaterfestival Woerden - met daarin een aantal nieuwe bestuursleden - gelukt om weer een mooi festival neer te zetten. Met dit jaar nog wat meer attracties en speellocaties, voor elk wat wils.

Door Roy Visscher

WOERDEN – Voor wie nog niet zo lang in de hoofdstad van het Groene Hart woont: dit jaar vindt alweer de 34e editie plaats. Zo'n vijfentwintig artiesten, ook uit Duitsland, België, Engeland en Frankrijk, komen naar Woerden om hun verrassende, ontroerende of spectaculaire acts op te voeren in de binnenstad. Zoals gewoonlijk tijdens een parade door het historische centrum én op een aantal speellocaties. Het belooft – zeker als de weergoden Woerden goed gezind zijn – op zaterdag 29 juni een prachtige dag te worden.

Volgens de nieuwe voorzitter van de organisatie, Ton Sluiter, legt de programmering dit jaar wat nadruk op spectaculaire acts voor de jongvolwassenen, speciaal vermaak voor de kinderen en ook acts speciaal voor senioren. "Een aantal bestuursleden is gestopt. Daardoor is op de onderdelen voorzitterschap, PR en marketing en de programmering wat ervaring verloren gegaan. Maar dankzij het goede fundament dat het 'oude' bestuur heeft gelegd en door de adviezen van de vertrokken bestuurders, konden de nieuwe mensen het werk goed oppakken." Het publiek zal de 29e dan ook niets merken van de bestuurswisselingen. "Het zal alleen zien dat het straattheaterfestival Woerden voor nóg meer mensen wat te bieden heeft."

Trots

Sluiter verheugt zich bijzonder op de acrobatiek van Cirq'ulation Locale en op Minusmal met zijn aparte poppenspeelact. "Maar dat zijn slechts twee van de fantastische acts die we niet hadden gehad zonder de financiële hulp van de Woerdense ondernemers, de gemeente en de Vrienden van het Straattheaterfestival Woerden en de 'in natura' steun van het Stadshotel. Het is weer een heel karwei geweest om de 'funding' rond te krijgen, maar de bedrijven hebben ons ook dit jaar niet in de steek gelaten." Het is ook niet niets om al jaren een stabiele eigen groep donateurs, de 'Vrienden', en de ' Club van 100' met ondersteunende ondernemers, te hebben. "Daar ben ik best trots op. Waar we ook erg verguld mee zijn, dat zijn de vrijwilligers die er op de festivaldag voor zorgen dat alles goed reilt en zeilt." Nieuwe vrijwilligers en donateurs zijn welkom en kunnen zich aanmelden via de website.

Meer berichten