Foto:

Kimberly: mooi, ambitieus én intelligent

Kimberly van Engelen is 23 jaar jong en woont in Harmelen. Haar vader Henry van Engelen heeft een schoenenwinkel in Harmelen. Kimberly is eerst door de e-mailcasting van de Miss World Nederland gekomen, waarbij ze allemaal vragen moest beantwoorden en zes foto's mee moest sturen. Op de castingdag is Kimberly bij de veertien finalisten geëindigd.

Finale Miss World Nederland

Harmelen - Kimberly heeft zich ingeschreven voor Miss World Nederland 2019, door een tip van de winnares van 2018: Leonie Hesselink. Door de verhalen van Leonie leek het Kimberly een ontzettend leuk en leerzaam traject.

Miss World Nederland is een exclusief platvorm voor een jonge en krachtige vrouw van de toekomst. Een ambitieuze en intellectuele vrouw die haar meningen, persoonlijkheid, talenten en schoonheid vorm kan geven en zo een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Het gaat echt om 'beauty with brains'. Er is ook geen bikinironde bij Miss World Nederland; koningin Maxima treedt immers ook niet naar buiten in bikini om iets over te brengen. Het drukke traject bestaat uit verschillende activiteiten. Ze krijgen workshops, etiquette les en verschillende challenges waarmee ze beoordeeld worden. Ze hebben een 'beauty with a purpose'-challenge, waarbij de dames zich in gaan zetten voor een doel dat dicht bij hun staat. Kimberly zet zich in voor pesten door voorlichting te geven op scholen. De dames moeten sprinten, verspringen en zwemmen bij de sportchallenge.

Er is een multimediachallenge waarbij de dames een promotiefilm maken over hun eigen dorp of stad en een middag vrijwilligerswerk doen. Bij de 'head to head'-challenge krijgen de dames twee vragen over maatschappelijke onderwerpen en deze moeten zij in het Engels beantwoorden. De talentenronde mag ook niet ontbreken. Kimberly vindt het een ontzettend leuk en leerzaam traject met alle leuke en lieve finalisten. Dit drukke traject combineert zij nog met een HBO rechten studie, twee paarden, modellenwerk, beveiligingswerk en een secretaressebaan.

Meer berichten