De leerlingen bij toerbeurt aanwezig tijdens de expositie om vragen van bezoekers te beantwoorden.
De leerlingen bij toerbeurt aanwezig tijdens de expositie om vragen van bezoekers te beantwoorden. (Foto: )

Expositie Minkema leerlingen nu al geslaagd

Eindexamenleerlingen HAVO en VWO van het Minkema College tonen hun werk tijdens hun eerste echte expositie. Daags voor de diploma-uitreiking wordt de expositie officieel geopend door burgemeester Molkenboer, op donderdag 27 juni 2019 om 19.00 uur. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Woerden - In de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat zijn de resultaten te zien van een jaar hard werken. De leerlingen bedachten en maakten objecten na een excursie naar Parijs, een maquette van een decor gebaseerd op een boek van hun eigen literatuurlijst of kozen er juist voor om een vrije opdracht te maken. Dat leverde grote en kleine pareltjes op, letterlijk en figuurlijk: het kleinste werk heeft de grootte van een ansichtkaart en het grootste schilderij is 5,00 bij 2,60 meter.

De resultaten mogen er zijn. Enkele topstukken van leerlingen die naar een kunstacademie gaan springen eruit. De expositie is een hele leuke ontdekkingstocht voor bezoekers. Een aantal leerlingen heeft hun 'dummy' uitgeleend bij het werkstuk. Dat is een ongelinieerd schrift waarin ze de processen beschrijven die uiteindelijk leiden tot een kunstwerk. Vaak wordt het proces voorzien van illustraties en soms na realisatie ook nog van een reflectie op het proces of eindresultaat.

De leerlingen zijn zelf actief betrokken bij de organisatie van de expositie. Zo nodigden zij zelf de burgemeester uit, ze hielpen ze bij het inrichten van de expositie en ze verzorgen de catering bij de officiële opening. Ook zijn leerlingen bij toerbeurt aanwezig tijdens de expositie om vragen van bezoekers te beantwoorden.

De eindexamenwerkstukken zijn te zien van vrijdag 28 juni tot en met zaterdag 6 juli 2019 in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden. De Expositieruimte is geopend op vrij- en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak via tel. 06 4872 9544.

Meer berichten