Foto:

LEVEN EN LATEN LEVEN!

Wederom zit ik aan mijn favoriete plekje aan de Rijn. Uhm... het heet hier de Singel en het water van de Rijn stroomt er doorheen zegt men. Tja.. en wie men is? geen idee! Zou men even op willen staan? De Rijn houdt zogenaamd op bij de Snellerbrug en begint bij de Rozenburg (de toekomstige goudenpoort) van Woerden.

Door Mirte Damen

Leuk hoor als de Rijn straks weer door de Rijnstraat stroomt. Ik ben voor als alle bruggen van Woerden tot en met de Meern gewoon open kunnen. Eigenlijk willen wij een soort Montfoort worden maar dan aan de Rijn, een beter bestuur dat hebben we al. Woerden vestingstad aan de Rijn... We hebben nu definitief afscheid genomen van hoofdstad van het Groene hart, Boerenmarktstad en bla bla bla jada jada jada enzovoort. Dus vestingstad aan de Rijn met kaas, cultuur en snuiven. Dat snuiven wordt straks wel een dingetje als we Oudewater inlijven en onderschat Montfoort niet ;-) De gemeente Groot Woerden gaat het worden. Slim dat we een verkenners hebben gestuurd naar Montfoort en Oudewater in de vorm van onze oud-wethouders.

Wellicht komt er dan uiteindelijk ook Carnaval in onze stad. Ik als halve brabo word daar dus blij van. Want het goede van Montfoort en Oudewater is toch wel het Carnaval. Woerden snuift het allemaal op. Inclusief alle nieuwe dorpskernen en stadsgrenzen. Een jaar geleden schreef ik al dat we een A-Team nodig hebben voor ouderwets landjepik. Maar het bleek toch iets ingewikkelder. Jammer, het plan was leuk.

Verder voorzie ik problemen met ons Theepot-IJScurlen (dat is van ons), dadelijk winnen de Geelbuikjes van Flauwe Curl... tja en dan? Dan moet de ijsbaan groter want er komen meer inschrijvingen!! De ijsbaan moet helemaal over de hele markt heen. Want de gemeente Groot Woerden verdient dat. Dus de weekmarkt in december wordt verplaatst langs de kerk naar de Rijnstraat. Het zou toch zo mooi zijn. Het kan in theorie allemaal... Maar in de praktijk....

Maar ik dwaal af want tjonge, tjonge, tjonge wat heb ik mij zwaar geërgerd aan mensen wonend aan onze plas en zeiken over zwemmende kinderen... je weet toch als je bij een (zwem)plas gaat wonen dat er in de zomer kinderen gaan zwemmen... Heb mij verbaasd over de zoektocht van de politie en samenwerking met Burgernet afgelopen zaterdag naar een vrouw van 30 herkenbaar aan een grijze badjas en een zwarte pyjamabroek een donkere trolley en een knuffel. Je leest zo'n bericht en dan hoop je echt op het beste. Gelukkig vonden ze haar in zoals dat heet in "gezonde" toestand.

En wat heb ik mij boos gemaakt over de eikel die het maandag nodig vond iemand neer te steken op de Chrysantstraat naar aanleiding van een verkeersruzie. Wat een held ben jij dan... NOT! Snuifje te veel op?! Tja, we worden een echte stad en zijn van onze dorpse onschuld af. Als sommige mensen zich er dan ook nog ééns naar gaan gedragen wellicht komt het dan helemaal goed. Leven en laten leven mensen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden