Rick Voorend is druk met de voorbereidingen van Zegveld Zomert dat op zaterdag 6 juli vanaf 13.00 uur plaatsvindt.
Rick Voorend is druk met de voorbereidingen van Zegveld Zomert dat op zaterdag 6 juli vanaf 13.00 uur plaatsvindt. (Foto: Winny van Rij)

Het gesprek: Zegveld Zomert is gezellig dorpsfeest

Beachvolleybal, kinderattracties, een dorpsbarbecue, een DJ en dit jaar ook helikoptervluchten als spectaculaire attractie van Zegveld Zomert en dat allemaal op zaterdag 6 juli. "Zegveld is een gezellig dorp en wij vinden dat er een of twee keer per jaar iets voor het hele dorp georganiseerd moet worden," aldus Rick Voorend.

Door Winny van Rij

Zegveld – Wij is de Culturele Stichting Zegveld CSZ die in het najaar Zegveld Smaakt organiseert en net voor de zomervakantie dus Zegveld Zomert wat vroeger de Zegvelderie was met een braderie. Die heeft plaatsgemaakt voor beachvolleybal. "Je merkte dat de braderie veel energie kostte om te organiseren en dat stond niet in verhouding tot het aantal bezoekers. Beachvolleybal brengt een sportief element in en dat trekt veel mensen," aldus Rick die samen met Elbert Stoof de voorzittersfunctie van CSZ bekleedt.

Een warm hart

Vorig jaar na Zegveld Zomert is het bestuur helemaal vernieuwd. "Elbert en ik bleven over en hebben weer tien nieuwe enthousiaste mensen om ons heen verzameld. Zegvelders. Vrienden. We kennen elkaar al jaren en het is leuk om samen leuke evenementen voor het dorp te organiseren." Ook de lokale ondernemers zijn belangrijk." Zij dragen dit evenement een warm hart toe en maken het mogelijk dat bijna alle attracties gratis zijn."

Zelf barbecueën

Er zijn flink wat activiteiten. "Beachvolleybal is de ruggengraat van Zegveld Zomert," aldus Rick. Het begin om 13.00 uur met de finale rond 17.00 uur. Ondertussen kunnen kinderen zich vermaken met Ron & Stef stuntpiloot, bungi trampolines, springkussen, schminken en meer. Na de finale is het tijd voor de DJ en de dorpsbarbecue. "We zetten tentjes met vlees, vis en vega en een aantal barbecues neer zodat iedereen zelf aan de slag kan. Dan hangt er een gezellig dorpssfeertje."

Helikoptervluchten

CSZ probeert ieder jaar ook iets spectaculairs te organiseren. "Vorig jaar hadden we drie Formule 1 simulatoren op een trailer staan, echt leuk voor de coureurs onder ons. Dit jaar kunnen bezoekers een helikoptervlucht maken." Tussen 13.00 en 17.00 uur voert de helikopter zes vluchten per uur uit voor vier personen per vlucht." Op een paar na zijn alle kaarten a 60 euro al verkocht. "Mensen vinden het leuk om boven het eigen dorp en daarbuiten een vlucht te maken."

Veranderingen

De club houdt het bestaande concept nog even vast. "Dit jaar kunnen we het evenement gelukkig nog laten plaatsvinden aan de Clausstraat maar daar worden volgend jaar seniorenwoningen gebouwd." Waar ze het evenement dan gaan houden is nog niet duidelijk. Dan is het wel een geschikt moment om deels een andere invulling te geven aan Zegveld Zomert. "Misschien verspreid door het dorp diverse spellen." En aan Zegveld Smaakt. "Misschien iets meer richting de winter combineren met een schaatsbaantje, dat hebben we nog niet eerder gehad."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden