Foto: Alex de Kuijper

Bouw tien seniorenwoningen

Na twee jaar van voorbereiding en gesprekken is er nu een belangrijke stap gezet voor de bouw van 10 levensloopbestendige woningen in Kamerik. Het bestuur van kopersvereniging CPO De Wilgenhof en wethouder Tymon de Weger hebben hun handtekening gezet onder de reserveringsovereenkomst voor de bouwkavel aan de Knotwilgenlaan.

Kamerik - Een feestelijk moment voor zowel de gemeente als de kopersvereniging, die hier in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) de seniorenwoningen wil bouwen, waar in Kamerik veel behoefte aan is. De kopers zijn vooral enthousiast over de grote mate van vrijheid die zij hebben om een woning naar eigen wens te bouwen. Zij hebben architectenbureau Van den Hout en Kolen uit Tilburg in de arm genomen voor het tekenen van dit bijzondere plan. Een ontwikkelaar komt er bij CPO niet aan te pas, wat ook financieel gunstig is. Groot voordeel is verder dat de woningen levensloopbestendig zijn en zij zich daarom geen zorgen hoeven te maken over het wonen in de toekomst. Inmiddels zijn acht van de tien woningen in optie bij de leden van de kopersvereniging van CPO De Wilgenhof. De verwachting is dat eind 2019 of begin 2020 de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd.
 

Ruim en breed

Tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst in de Schulenburch hebben ook omwonenden kennis kunnen nemen van de eerste opzet van het plan. Opvallend hieraan zijn onder andere de geringe bouwhoogte en de open sfeer. De woningen zijn ruim en breed ontworpen. Alle voorzieningen komen op de begane grond, waarbij er op de eerste verdieping nog wat extra ruimte is voor een logeer- of werkkamer. De woningen zijn hiermee bij uitstek geschikt voor senioren.

Nog twee woningen beschikbaar

Wie ook interesse heeft in een levensloopbestendige woning aan de Knotwilgenhof, kan contact opnemen met Sarah Thiel van Urbannerdam. Er zijn momenteel nog twee patiowoningen beschikbaar. Beide met een parkeerplaats op eigen terrein en een ruime buitenruimte. De woningen zijn verder nog helemaal naar eigen inzicht in te delen. Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina van CPO De Wilgenhof via www.urbannerdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden