Onder goedkeurende blik van Bram van der Vlugt showt de immer lachende Cor Remmerswaal het nieuwe t-shirt van Cor Werkt Beter!
Onder goedkeurende blik van Bram van der Vlugt showt de immer lachende Cor Remmerswaal het nieuwe t-shirt van Cor Werkt Beter! (Foto: )

Cor Werkt Beter! Voor medewerkers en voor werkgevers

Maandag werd het werkbedrijf van de SamenwerkingsUnie officieel omgedoopt tot Cor Werkt Beter!, vernoemd naar Cor Remmerswaal die zijn bedrijf 3,5 jaar gelden startte om mensen die moeite hebben om aan de slag te gaan op een andere manier aan het werk te helpen. En het werkt.

Door Winny van Rij

Woerden - Maar werkt het echt wel, vroeg Bram van der Vlugt zich met een dikke knipoog af. "Werkt beter dan wie? Dan Marieke, of Leo of Bram misschien?" Misschien moet het AJBCWDWJB heten: Als je bij Cor werkt, dan werk je beter. Of CWF, Cor Werkt Ferm," glimlacht Bram die zelf leuke ervaringen heeft met de medewerkers en met Cor. "Met zijn eeuwige glimlach, net of hij nooit problemen heeft."

Bedrijfskleding

Dat was niet altijd zo. "Alleen had ik dit niet gered," laat Cor weten die vanuit ondernemersgeest op een duurzame manier mensen aan het werk wil helpen. "Daar heb je een goede basis voor nodig." Die kwam er dankzij de hulp van Frans en Marieke van der Kleij. Hun bedrijf Kleywegen adopteerde de SamenwerkingsUnie twee jaar geleden. Sindsdien zijn er wekelijks zo'n 40 mensen aan de slag en stroomden 130 mensen door. "We zijn nu financieel gezond en kunnen de medewerkers zelfs bedrijfskleding geven." Bram van der Vlugt had de eer Cor het eerste shirt te overhandigen.

Een kans geven

Cor is altijd bezig mensen aan het werk te krijgen, zoekt creatieve oplossingen, probeert bij bedrijven binnen te komen om klusjes te doen. Kleding uitpakken voor Probadge, lantaarnpalen schoonmaken voor de gemeente, kaas en kaasmuseum onderhouden. "Anderen kunnen dat werk ook doen, maar het is fijn als deze mensen een kans krijgen, het maakt niet uit dat zij dit met zijn vijven doen en ondersteund worden door een vrijwilliger." Dat beaamt voorzitter Hans Hoving van Stichting Kaaspakhuis. "Perfect dat een groepje zorgt dat de kazen gekeerd en gepoetst worden, wij hebben er geen omkijken naar." Bestuurslid Daan Zwaneveld: "Dit is een kleine en veilige setting en zo snijdt het mes aan twee kanten."

Groeien

Volgens vrijwilliger en kaasvakman Jaap Huisman moeten ze gezellig bezig zijn. "Bij repeterend werk is de onderlinge verstandhouding erg belangrijk." Net als zelfvertrouwen krijgen, weet kaasmeester Leo Wilbrink. "Ze groeien als je hen kansen en verantwoordelijkheden geeft." En zo werkt Cor ook. "Laatst vroeg een groepje om meer structuur en dan laat ik ze zelf bedenken hoe. Van onderaf werkt het beter." Leo complimenteert Cor. "Knap hoe je hen zo enthousiast en gemotiveerd maakt." Cor voelt zich vereerd. "Ik heb het bedrijf wel opgericht maar niet om mijn naam er aan te geven."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden