Locatiedirecteur Han Koebrugge is trots op 'zijn' Kalsbeek College locatie Schilderspark.
Locatiedirecteur Han Koebrugge is trots op 'zijn' Kalsbeek College locatie Schilderspark. (Foto: Kalsbeek College)

Prima resultaten Kalsbeek College

Het slagingspercentage op het Kalsbeek College is bovengemiddeld hoog: 96 procent van de examenleerlingen sluit hun middelbare schoolperiode af met een diploma op zak.

Woerden - Vooral de resultaten van locatie Schilderspark springen in het oog: ruim 98,5% van de vwo-leerlingen is geslaagd. “We dagen onze leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen”, licht locatiedirecteur Han Koebrugge toe. “Ze groeien als leerling én als persoon. Ze krijgen op onze school de ruimte om zichzelf te ontdekken. Het diploma is de kroon op het werk.”

Op het Kalsbeek College staat groei centraal. Trots is Koebrugge op al zijn leerlingen, maar een aantal leerlingen wil hij nog extra in het zonnetje zetten. “Neem Anouk Luijben. Als lid van de medezeggen- schapsraad, de leerlingenraad en debatclub heeft ze er alles uit gehaald wat erin zit. Anouk heeft eindexamen gedaan in een extra vak, is cum laude geslaagd en hierdoor heeft de Woerdense haar gymnasiumdiploma extra glans gegeven. Esmee Woltring en Christa Anker hebben hun profielwerkstuk in het Engels geschreven. Hiervoor zijn ze in de wereld gedoken van de Amerikaanse samenzweringstheorieën en hun doel is om ooit een boek uit te geven. Prachtig.”

Cum laude
Naast Anouk en Esmee hebben nog twaalf leerlingen de vermelding ‘cum laude‘ op hun diploma. In totaal drie vwo-leerlingen, twee van de havo, vijf mavo-leerlingen, een vmbo-basis en drie vmbo-kaderleerlingen vallen deze eer te beurt.

Na vmbo-basis ook –kader
Een groeiend aantal leerlingen probeert na het behalen van een vmbo-basis diploma in één jaar ook een vmbo-kader diploma te halen. Allemaal met succes Dit schooljaar hebben vier leerlingen een extra diploma gehaald: Giulia Bons (richting Economie & Ondernemen), Dana Breewel (Dienstverlening, Producten & Sport), Marco Op ’t Landt (Produceren Installeren Energie) en Mathijs Muit (Produceren Installeren Energie). Deze leerlingen kunnen op het MBO direct naar niveau 3 of 4, in plaats van eerst niveau 2 te doen. Komend schooljaar gaan 9 leerlingen deze route doorlopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden