Erik Visser op het podium van de Kanne 111
Erik Visser op het podium van de Kanne 111 (Foto: Lennart Kleinjans)

Woerdense triatleten trotseren de hitte in het Belgische Kanne

Zeven Woerdense triatleten stonden aan de start van de speciale Cave 111 triatlon in het Belgische Kanne, net over de grens bij Maastricht. Een speciale triatlon want de totale afstand is 111 kilometer, 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km hardlopen.

Woerden - Met een buitentemperatuur van 32 graden begon het zwemonderdeel in het Albertkanaal. Lennart Kleinjans kwam hij als elfde uit het water in een internationaal startveld van met name Belgen, Nederlanders, Duitsers, Zwitsers en Spanjaarden. De 100 km fietsen was verdeeld over vier ronden, waarbij iedere ronde de Slingerberg bedwongen moest worden; een klim van 6%. Lennart was ook de snelste Woerdense fietser. Na het fietsen begon het looponderdeel. De triatleten moesten drie ronden lopen, waarbij het parcours elke ronde 200 meter door de grotten van Kanne ging. Heerlijk verfrissend. Maar daarna moesten de deelnemers gelijk een steile trap beklimmer om bovenop de brug over het kanaal te komen.

Met een eindtijd van 3:41:03 eindigde Lennart als eerste Nederlander op een mooie 18e plek. met een eindtijd van 3:41:03. Erik Visser werd eerste bij de heren 60+ en Liesbeth van Wijk werd derde bij de dames 50+.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden