Feest in opgeknapt Westdampark

De Parijse Brug en het Westdampark liggen er na een maandenlange opknapbeurt weer prachtig bij. Ook de reconstructie van de Vogelbuurt is met het aanbrengen van de laatste beplanting afgerond. Alle reden voor een feestelijke oplevering in de vorm van een zomers festival op woensdag 17 juli met activiteiten voor jong en oud.

Woerden - Wethouder Arthur Bolderdijk: 'Het historische park is weer klaar voor de toekomst en ook de tachtig jaar oude Parijse Brug kan weer vele jaren vooruit als verbinding tussen de Vogelbuurt en het centrum.'


De aanwezige stadsomroeper laat het woensdag 17 juli vast luid en duidelijk weten: er is van alles te zien en te doen in het park. Naast omwonenden, betrokkenen en bouwers zijn ook alle inwoners van harte welkom. Geniet onder andere van muzikale optredens of leef u uit bij het boogschieten of de Silent Disco. Wandel rond met een gildegids of ga in gesprek met politie, architect of aannemer. Ook voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten zoals een springkussen en een goochelaar. Het Westdampark was toe aan een renovatie. Zo is de beschoeiing vervangen, zijn voetpaden voorzien van een nieuwe verharding en werden er nieuwe bomen en groen aangeplant.
 

Wethouder Arthur Bolderdijk: "Omdat het Westdampark er is voor iedereen, gaf de gemeente daarnaast ruimte aan burgerinitiatieven. Zo komt op initiatief van 'de meiden van Breuren' een Sofa van Woerden in het park en de Woerdense Scouting krijgt een eigen plek in het park in de vorm van een mooie plaquette. En op initiatief van Bolton wordt het beeld 'de Stadsomroeper' geplaatst op de Westdam. De opknapbeurt geeft het Westdampark een kwaliteitsimpuls en maakt het voor iedereen weer tot een mooi en uitnodigend park."

Flaneren over de Parijse Brug

De Wilhelminabrug -in de volksmond de Parijse brug- kreeg eveneens een grote onderhoudsbeurt. De brug heeft een nieuw brugdek en ook de leuningen en verlichting zijn gerenoveerd. De brug is al in gebruik sinds 1939 en was afgelopen mei dus tachtig jaar oud. Net als bij de opening in 1939 wandelen de burgemeester en wethouder met een stadsomroeper achter de fanfare aan over de Parijse brug voor de start van de openingshandeling en het feestje.

Reconstructie Vogelbuurt afgerond

De reconstructie van de Vogelbuurt vond vorig jaar al plaats met werkzaamheden aan de riolering, straatwerk, verlichting en groen. Alleen was toen de juiste beplanting nog niet voorhanden. Met de laatste aanplanten in juni is ook deze reconstructie nu volledig afgerond.

Stadsomroeper en reliëf

Burgemeester Molkenboer, Wethouder Bolderdijk en de directie van Bolton onthullen het beeld 'de Stadsomroeper' in de tuin van het voormalig gemeentehuis aan de Westdam in Woerden. Het beeld heeft altijd een plekje gehad bij het gemeentehuis. Op de plek waar vroeger de stadsomroeper van Woerden zijn belangrijke berichten aan de bevolking van Woerden meedeelde, wordt dit beeld nu herplaatst.

In het oude gemeentehuis overhandigt de burgemeester in bijzijn van genodigden het reliëf aan Bolton. Dit reliëf is in 1980 gemaakt door Jos van Dormolen in opdracht van de Industriële Club (voorloper van het huidige Ondernemerskring Woerden). Deze club bood het kunstwerk (van 4x2 meter) in 1980 aan bij de renovatie en uitbreiding van het voormalig gemeentehuis aan de Westdam. Het reliëf is nu ook teruggekeerd in het pand waarvoor het was bestemd en ontworpen.

Programma

15.15 uur: verzamelen bij de Parijse Brug
15.30 uur: wandelen achter de fanfare Excelsior aan naar het oude Raadhuis
15.55 uur: onthulling beeld 'de stadsomroeper' en overhandiging reliëf door burgemeester Molkenboer, wethouder Bolderdijk en directie Bolton
16.00 uur: stadsomroeper nodigt iedereen uit om mee terug te lopen naar het feest in het park
20.00 uur: afsluiting

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden