Foto:

Nieuw! Voorbereidend vioo

Nieuw! Voorbereidend viool voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Het Klooster biedt een nieuwe cursus aan na de zomervakantie speciaal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar (groep 1 t/m 3): voorbereidend viool.

Bij de eerste les al krijgen de kinderen hun viool in handen! Met de strijkstok gaan we op de losse snaren leren strijken. Lukt dat, dan komt ook de linkerhand erbij.
Met allerlei muziekspelletjes werken we aan het gehoor en het gevoel voor ritme. Op deze leeftijd kunnen kinderen echt al viool leren spelen, maar ze kunnen dat niet alleen! Daarvoor hebben ze de hulp van ouders of verzorgers nodig. Elke week krijgen de kinderen een lesbrief mee naar huis waar alle liedjes en oefeningetjes van die week op staan zodat het ook voor ouders thuis duidelijk is wat de kinderen kunnen oefenen.

De cursus wordt verzorgd door viooldocente Jiska ter Bals. Jiska is gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen. Na deze cursus kunnen de kinderen doorstromen naar de reguliere vioollessen.
De kinderen krijgen bij de cursus een viool van Het Klooster in bruikleen. Deze mogen zij ook mee naar huis nemen. Dit is bij de cursusprijs inbegrepen.

Meer berichten