Arja van Veldhuizen, Stadsmuseum Woerde, tekende met Arjan Ton de overeenkomst over eigendom en onderhoud van het beeld.
Arja van Veldhuizen, Stadsmuseum Woerde, tekende met Arjan Ton de overeenkomst over eigendom en onderhoud van het beeld. (Foto: )

Onthulling stadsomroeper, overdracht koperrelief

Op 17 juli 2019 hebben burgemeester Molkenboer, wethouder Bolderdijk en Arjan Ton en Peter Bol van Bolton B.V. het beeld 'de Stadsomroeper' onthuld in de tuin van het voormalig gemeentehuis aan de Westdam in Woerden.

Woerden - Bolton B.V. is benaderd door het Stadsmuseum Woerden om een aantal beelden uit de collectie van het museum weer terug te brengen in het openbaar gebied van de gemeente Woerden. Daar werkt de directie van Bolton graag aan mee. Het beeld 'De Stadsomroeper' is in 1963 vervaardigd door Marian Gobius en heeft altijd een plekje gehad bij het gemeentehuis. Op de plek waar vroeger de stadsomroeper van Woerden zijn belangrijke berichten aan de bevolking van Woerden meedeelde, is dit beeld nu herplaatst. Na het onthullen van dit beeld, liep het gezelschap het voormalig gemeentehuis van Bolton binnen waar de burgemeester officieel een reliëf overhandigde aan Arjan Ton. Dit reliëf is in 1980 gemaakt door Jos van Dormolen in opdracht van de Industriële Club. Het reliëf hing altijd in de raadszaal van het huidige gemeentehuis, maar paste volgens de architect niet meer in de gerenoveerde omgeving. Na de laatste renovatie van het gemeentehuis aan de Blekerijlaan, is dit reliëf teruggekeerd in het pand waarvoor het was bestemd en ontworpen. Arjan Ton en Peter Bol dragen als Woerdense ondernemers de gemeente een warm hart toe en zijn blij dat zij het mogelijk hebben gemaakt om deze (historische) kunstschatten weer tentoon te stellen.

Meer berichten