Foto: Carla Vermeend
Foto: Carla Vermeend (Foto: Carla Vermeend)

Woerdense Column door Mirte Damen: IDEE

Ik zit op mijn balkon in het centrum kijkend naar de molen en de Petruskerk. Het is dinsdagochtend vroeg 03:30 uur, traditioneel heb ik vandaag de wekker gezet om een vriend uit Woerden geluk te wensen (via de app) tijdens het begin van zijn vierdaagse in Nijmegen. Inmiddels wens ik meer Woerdenaren geluk die daar nu aan de start staan samen met ruim 40.000 andere mensen. En iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat een fantastisch evenement blijf ik dit toch vinden. Maar ook alle activiteiten daarom heen. De vierdaagse feesten met muziek, theater, dans en kunst. De stad Nijmegen loopt helemaal uit en dit letterlijk en figuurlijk! Nijmegen is ook een stad aan de Limesroute net als Woerden en ik denk dat wij hier best wel wat van mogen overnemen.

En dan doel ik niet op de vierdaagse maar juist hetgeen daarom heen. Hoe mooi zou het zijn als in Woerden sommige evenementen gaan samenwerken en wij een 9-daagse creëren waarin in en rondom Woerden van alles gebeurt. Locatie theater, dans, muziek, film, kunst. En je gebruikt ons Groene Hart en de stad met ook het water erbij als podium. Gewoon echt gebruik maken van je hele topografische gemeentegrond!

Ik denk dat je jezelf met alle stadskernen eromheen dan echt in de picture speelt! Dan kan je wel hardop gaan roepen dat je graag de koning wil vragen voor Koningsdag, maar het is handiger om dat juist in stilte te doen heb ik altijd geleerd. Natuurlijk speel je dan Woerden in de picture maar de kans dat zoiets lukt is nu al kleiner. Spreken is zilver, zwijgen is goud hierin.

Ik denk dat als dit festival (idee) er ooit zou komen, er een nieuwe traditie kan ontstaan! Zoiets is er niet in het Groene Hart. De werknaam heb ik al: On Woerdens. Maar ja, wie zouden dit moeten oppakken? Wellicht is dit iets voor de stichting Woerden 650 jaar stad. Want die zijn al een hele tijd in stilte bezig om iets waanzinnigs op te zetten. Als het mes maar aan meerdere kanten snijdt. Goed voor de mensen, toeristen en de stad zelf.

Ondertussen is het 04:30 uur geworden en scharrelt er een egeltje in mijn tuin. En is het 3-0 voor de muggen (Muggen 3 - Mirte 0). Ik denk aan de wandelaars in Nijmegen die zijn begonnen aan hun tocht. En voor elk idee of uitdaging die je hebt en wilt gaan uitvoeren geldt hetzelfde als voor de wandelaars, Elke stap is er 1!

Fijne vakantie Woerden, dat het een zomer mag zijn waarin u vele positieve herinneringen maakt! En mocht het geluk u nou niet toelachen en het zit echt tegen: sterkte! Soms is een kleine stap ook goed, en stilstaan is geen achteruitgang maar brengt het gewild of ongewild wel overzicht met zich mee. Wellicht brengt het u nieuwe uitdagingen of doelen, vaak begint het alleen maar met een idee.

Door Mirte Damen

Meer berichten