Wandelen voor water: scholieren vullen hun flessen. Foto: Sal Schuitevoerder
Wandelen voor water: scholieren vullen hun flessen. Foto: Sal Schuitevoerder (Foto: )

900 euro opgehaald voor Oeganda

Woensdag 10 juli zamelden leerlingen van de eerste klassen van de locatie vmbo van het Minkema College een bedrag van 900 euro in voor schoon drinkwater in Oeganda. Ze deden dat door gesponsord te wandelen met 1,5, 3 of 6 liter op hun rug.

Woerden - Onderweg rondom de plas in Waterrijk konden de leerlingen, die door ouders, buren en grootouders gesponsord werden, stempels behalen door bij de stempelposten een opdracht te volbrengen. Ook het aantal liters water dat naar de finish werd gedragen, leverde de leerling één of meer stempels op. Door te wandelen voor water lieten de scholieren zien solidair te zijn met hun leeftijdsgenootjes in Oeganda, die voor schoon drinkwater veel méér moeten doen.

De leerlingen werkten samen met de beide Woerdense Rotaryclubs (club Woerden en club Woerden Oude Rijn) en de Stichting Tusaidiane, die waterprojecten in Oeganda uitvoert. Tusaidiane zorgt dat het geld goed besteed wordt in het project 'Kamuli Childcare School Community' in Oeganda. Ook vorig jaar werd dit Oegandese waterproject gesteund.

De posten onderweg werden bemenst door vrijwilligers van de twee organiserende Woerdense Rotaryclubs.

Meer berichten