Ingebruikname oplaadpunt door Ronald Jochems, relatiemanager bij James, Roel Keunen, salesmanager Moobi, en Jan Pels.
Ingebruikname oplaadpunt door Ronald Jochems, relatiemanager bij James, Roel Keunen, salesmanager Moobi, en Jan Pels. (Foto: )

Eerste Moobi Center bij James

Moobi heeft zijn eerste onderhoudscentrum voor elektrische auto's geopend bij James Autoservice Jan Pels in Woerden.

Woerden - Dat elektrische auto's de komende jaren een enorme vlucht gaan nemen is eigenlijk zo goed als zeker. Net zo goed als het delen van vervoersmogelijkheden steeds meer aandacht krijgt. Daarom is autobedrijf Pels als eerste universeel autobedrijf en lid van de landelijke James Autoservice organisatie bekend van het professionele onderhoud aan zakelijke wagenparken en werkend voor bijna alle landelijk leasemaatschappijen ingestapt in het snelgroeiende Moobi Center netwerk dit wordt in Europa uitgerold als onderhoudsketen, afleverlocatie en laadpunt van elektrische voertuigen voor de komende jaren.

Moobi, een merk van LKQ Belgium, is een concept speciaal voor onderhoud en service aan elektrische en hybride voertuigen. Moobi maakt daartoe rechtstreeks met autofabrikanten afspraken over toegang tot daarvoor benodigde voerrtuigdata.

De overeenkomst tussen Moobi en James Autoservice dateert van begin dit jaar. Toen werd tijdens de Autoprof-vakbeurs in Gorinchem de overeenkomst met James Autoservice getekend. Die bestaat hierin dat nog dit jaar alle 72 James-vestigingen zullen worden aangepast tot Moobi Center. Op termijn wil James doorgroeien naar honderd vestigingen.

Autobedrijf Pels zal enkele monteurs opleiden en zowel binnen als buiten twee laadpunten hebben buiten zijn ze 24/7 te gebruiken je hoeft niet te zoeken, want bij het aanrijden zie twee grote oranje vlakken dit zijn de laadplekken met daarvoor een dubbele laadpaal.

Daarnaast is in het bedrijf een touchscreen showwand te vinden met informatie over elektrisch rijden en laden. Behalve voor onderhoud en reparatie kan de rijder van een elektrische auto bij het bedrijf terecht voor vragen over of aanschaf van diensten en producten die met elektrisch vervoer te maken hebben, zoals de huur of aanschaf van een eigen laadpunt. James, Autobedrijf Pels en Moobi zijn er klaar voor.

Meer berichten