Foto: Foto:

De Woerdensche column: Tour II, alhoewel

Junior Brandenburg - Terwijl de hitteplannen uit de kast worden getrokken, moest ik te elfder ure nog even een andere invalshoek voor mijn column tevoorschijn trekken. Er was namelijk opeens klakkeloos nieuws, zonder gestelde noodzakelijke vragen, waar ik iets mee moest.

Dat nieuws was een beetje gestoeld op sentiment, maar laat mij daaromtrent niet verkeerd worden begrepen. Daar is zeker ruimte voor. Zo was ik namelijk deze week voornemens om een ode aan mijn vader te brengen. Mooi zoetsappig zoals dat in de tijd van zomerrecessen kan. Immers daalt de leesdichtheid dan gestaag en kan een columnist zich kritiekloos nog meer vrijheden veroorloven.

Naar aanleiding van mijn vorige column, waarin ik u deelgenoot maakte van mijn strijd tegen uitstelgedrag en mijn een geliefde verpozing van het volgen van wielrennen, besefte ik mij weer dat je meer meekrijgt van een vader dan gedacht.

'Een held zonder angst en met ijzeren doorzettingsvermogen'

Nu heeft mijn exemplaar zich nog recent uitgesloofd door naar Santiago de Compostella te fietsen en is hij reeds vele jaren een verslaafd doch beschaafd wielrenner. Dat beschaafd is overigens tweeledig aangezien hij ook al regelmatig een belangrijk deel van zijn lichaam op palen en asfalt achterliet. Een held die zonder angst en met ijzeren doorzettingsvermogen (iets anders waarvan ik hoop dat ik dat van hem geërfd heb) ieder jaar zichzelf met het grootste plezier uitleeft op zijn stalen ros.

Maar midden in een relaas over vaders die voorbeelden zijn voor zonen gebeurde het opeens.
Abrupt, zomaar, een spannende nieuwe ontwikkeling in Woerden. Onder vermeend toeziend oog van ons gemeentebestuur, er wordt althans beweerd dat in strijd met het kersverse horeca-beleid afstemming is geweest, gaat rondom het gemeentehuis een begin gemaakt worden met onze eigen Borough market. Een kopie van de zeer populaire streetfood bestemming in Londen.

Op een parkeerplaats wordt nu een kraampje met kip en soep ingericht. Het is een beetje
jammer dat het buiten het horeca zoekgebied is in een kille bedrijfswijk zonder de benodigde sfeer. Echter, in onze aanval op nummer 1 positie van de Efteling qua toeristen- aantallen moet alles aangegrepen worden, dus ook een suboptimaal eetverkoopplan om verder uit te bouwen.

Naast kip en soep daarom binnenkort ook de heerlijkste Spaanse lunchgerechten en Mexicaans streetfood op deze locatie en naar ik hoop haken onder dit oogluikende regime ook Walzicht, Bistronoom, Lokaal, Midas, Pompier, Bij Petrus, Irene?s Catering, La Fermata, etc. aan.

Meer berichten