Foto:

De Woerdense Column door Mirte Damen: Waterpolitie?

Zittend aan de singel op de Nassaukade, wachtend op alweer een verwonderende zonsondergang, de afgelopen weken werden we echt verwend.

Tegenwoordig zie ik veel mensen staan op de Vosbrug met professionele spullen en ik sta er gewoon met mijn iPhone 5s. Ik kan inmiddels wel een expo houden van alle prachtige sunsetters. Maar daar gaat het nu niet over, ik zit zo graag hier aan de waterkant (dat deed ik als kind al).

Waar ik het wel over wil hebben is dat ik (en met mij veel Woerdenaren) mij irriteer aan de boten die structureel te hard varen op de singel. Er is totaal geen controle van de politie of andere overheidsinstelling. Er gebeurt deze vakantie nog eens een ongeluk met een zwemmer of dat er een stel bootjes botsen.... een ongeluk zit altijd in klein hoekje.

Vroeger hadden wij waterpolitie en die is nu weer hard nodig. Ik weet zeker dat de helft van de kapiteins te jong is en ook geen vaarbewijs heeft. Los van het feit dat velen gewoon echt te hard varen! En sommigen totaal idioot of kneiter dronken zijn.

Vandaar hulde voor de vaders en moeders die structureel gaan zeggen: mijn kind doet zoiets niet.... Uhm tijd om wakker te worden lieve ouders! Maar ook voor de gezellige vrienden die uit varen gaan. En dan geen Bob aan boord hebben.... lekker handig! Stel je voor dat je te veel drank op hebt en je zag net die zwemmer niet... En helaas voor de zwemmer....

Of 's nachts varen zonder licht is dit jaar ook heul hip. En hoe werkt de vaarweg... wat is stuurboord? Uhm bakboord... mensen hebben geen idee! Lekker hard door het midden! En wat maakt het uit fuck the system!
Ik vaar hier en het is mijn singel en iedereen moet aan de kant voor mij! Er zitten types tussen.. vandaar dat ik hoop dat de politie in het weekend (niet doordeweeks) weer eens echt gaat controleren.

En het liefst met 2 boten, 1 opvallend en 1 niet opvallend. Want nu gebeurt er niks...

Er zijn heus genoeg mensen die heerlijk genieten en zich wel gedragen, maar het wordt verpest door de rest. Natuurlijk is Woerden geen Amsterdam met zijn grachten en zijn topdrukte. Maar wat ik al zei een ongeluk zit in een klein hoekje.

En als het dan gebeurt dan is het te laat en gaat men achteraf roepen en doen (vooral in de politiek). En de zon, de zon gaat gewoon weer mooi onder en brengt ons vanavond het zoveelste geluksmomentje!

Mirte Damen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden