Noah Zeeuw keept toch liever bij de amateurs dan dat hij het profvoetbal ingaat.
Noah Zeeuw keept toch liever bij de amateurs dan dat hij het profvoetbal ingaat. (Foto: )

Noah Zeeuw kan nog prof worden, maar wil hij dat wel?

Het lukte Noah Zeeuw om een contract als profvoetballer af te dwingen. De Woerdenaar die bekend is van onder andere Ponkers ging de uitdaging aan om te kijken of hij alsnog het profvoetbal zou kunnen halen. Hij legde zijn zoektocht vast in een minidocumentaire.

Door Nik Mandemaker

Woerden - "De strekking van het verhaal is dat het allemaal nog kan," vertelt Zeeuw, "ook voor anderen. Maar tegenwoordig is iedereen zo geconcentreerd op het maken van de beste keuze, dat het er niet van komt. Het probleem is dat er zoveel te kiezen is." Hij vervolgt met de wijze woorden: "Dus ga vooral iets doen en stuur gaandeweg bij."

Toch liet hij zien dat hoop en gedrevenheid een mooie factor zijn in het maken van keuzes in het leven. Tijdens zijn zoektocht liep hij stage bij Atletico Caerense, helemaal aan de andere kant van de wereld. Atletico Caerense is een ploeg op het vierde niveau van Brazilië en de club waarvan Ari, oud-speler van AZ, de eigenaar is. Na zijn stage kreeg Zeeuw een contract aangeboden.

Al langer maakt Zeeuw naam in de mediawereld. Zodoende werd hij gevraagd om bij Creators FC te keepen, een team dat bestaat uit verschillende grote namen uit de wereld van YouTube. Zeeuw zelf keepte in het verleden bij de jeugd van SC Woerden en pakte zodoende de handschoenen weer op. Bij Creators FC kwam hij Roy van Rossum tegen en die zorgde voor de nodige contacten binnen het prof-avontuur.

Toch wees Zeeuw de aanbieding uit Brazilië de hand. Op zakelijk vlak had hij het simpelweg te druk en daar zijn te veel mooie uitdagingen. Vlak na het opnemen van de minidocumentaire was hij alweer onderweg naar Miami. Het tekent de overvolle agenda van de Woerdenaar.

Misschien overweegt Zeeuw nog een avontuur in het Nederlandse voetbal. Gewoon bij de amateurs. Hij woont inmiddels in Amsterdam en traint mee met Rob Prevoo, eigenaar van een keepersschool en keeperstrainer van Swift. "Simpelweg voor mijn plezier. Hij heeft er vertrouwen in dat het moet lukken. Je weet het maar nooit, het zou denk ik wel moeten lukken," aldus Zeeuw. Het sprookje duurt overigens maar voort. In Nederland is hij al actief bij Creators FC, maar ook bij FC De Rebellen en het officiële nationaleartiestenelftal. Met Creators FC stond hij bij de Open Dag van Feyenoord nog in de Kuip te voetballen. Het is hem meer waard dan dat profcontract in Brazilië. Ook al moest hij dan na acht minuten al twee keer vissen. Ali Boussaboun liet hem met een verwoestende vrije trap zien wat de wetten uit het profvoetbal zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden