Educatieve tuin. Foto: Lidy Nieuwendijk
Educatieve tuin. Foto: Lidy Nieuwendijk (Foto: )

Bloemenpracht op Landgoed Bredius

De Educatieve tuin op het Landgoed Bredius biedt deze zomer een explosie aan kleur. In deze tuin, naast het NME-Centrum InBredius, kun je van alles te weten komen over het landschap, bloemen en planten. Er is een stukje oeverwal, zoals dat oorspronkelijk bij de Oude Rijn te vinden was, een hooilandje, een kruidentuin en er zijn gewassen van vroeger. Tuinliefhebbers kunnen er hun hart ophalen; fotografen en natuurliefhebbers komen er graag om vlinders en libellen te spotten.

Woerden - Even verderop, bij het Rijnoordpad, ligt de historische moes- en pluktuin van het landgoed. Ook hier een weelde aan bloemen, bijen en vlinders. Bezoekers kunnen hier tegen een kleine vergoeding hun eigen bosje bloemen plukken. Ook groenten, bessen en fruitsap zijn hier te koop.

Duurzaam en biologisch

De Educatieve tuin is de hele dag geopend en vrij toegankelijk. De historische moes- en pluktuin is vrij toegankelijk van begin april tot half oktober op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00 uur.

Beide tuinen worden op een biologische en duurzame wijze onderhouden door vrijwilligers en door mensen met een beperking, die hier een zinvolle dagbesteding vinden.

Landgoed Bredius: groene stadsrand

Landgoed Bredius in Woerden heeft historische wortels. Het is een aantrekkelijk groen gebied aan de rand van Woerden, en het vormt de poort naar het buitengebied. Woerden voelt zich verbonden met Bredius: een grote groep van allerlei soorten vrijwilligers maakt graag iets moois van het Landgoed voor iedereen die houdt van natuur, rust, recreatie en duurzaamheid.

De Stichting Landgoed Bredius is opgericht op 31 maart 2014. Op 1 januari 2015 heeft de gemeente Woerden het beheer van een groot deel van landgoed Bredius overgedragen aan de stichting. Bij het beheer werkt de stichting nauw samen met de betrokken organisaties en veel vrijwilligers, die zich allen inzetten voor verbetering en behoud van het landgoed voor de toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden