Na maanden van voorbereiden dansten De Swingende Wielen drie weekenden lang met duizenden bezoekers.
Na maanden van voorbereiden dansten De Swingende Wielen drie weekenden lang met duizenden bezoekers. (Foto: )

De Swingende Wielen dansten met André Rieu op het Vrijthof

Vier dansers van De Swingende Wielen uit Woerden hebben de afgelopen drie weekenden meegedanst in het Magnificient Maastrichter Dance company tijdens de twaalf concerten van Andre Rieu op het Vrijthof te Maastricht. Bij ieder concert waren er 13.000 mensen aanwezig.

Woerden - In totaal waren er 150 dansparen aanwezig die een choreografie dansten op de Second Walz van Dmitri Shostocovitch. Dit was de muziek waar André Rieu 25 jaar gelden mee bekend werd in het hele land en de rest van de wereld. Onder de dansers waren er negen rolstoeldansparen die op uitnodiging van de Stichting Rolstoeldansen Nederland hieraan meededen.

In februari kreeg de Woerdense rolstoeldansgroep de uitnodiging om met de concerten mee te doen. Dit was voor hen natuurlijk een hele eer. Het moest wel een geheim blijven.

Toen begon het voorbereiden, het oefenen van de choreografie, de jurken passen, en nogmaals oefenen. Het laatste weekend van juni naar het MECC in Maastricht waar het Vrijthof in stoelen en afzetlinten uitgezet was, om te kijken hoe het met alle dansers tegelijk eruit zag. Hierbij was Andre Rieu zelf ook aanwezig. Hij wilde alles tot in de puntjes geregeld hebben. Op woensdag 3 juli was de generale repetitie op het Vrijthof en vervolgens kwamen de drie weekenden met optredens.


"Ons optreden maakte heel veel los bij het publiek: bewondering, ontroering. Daarna mochten we nog een keer op: de de Schöne Blaue Donau, waarbij het publiek ook zelf mocht dansen. En na nog even wachten barstte iedere avond het feest weer los, drie kwartier muziek waar iedereen op los ging, walsen, ontroerende muziek en de Kings of Disco, of zoals Rieu ze noemde de Friethof People, met YMCA en Go West" gaven de Woerdense dansers aan.

Iedere avond was een feest, dansen met publiek. Rolstoelgebruikers laten walsen, en dan de reactie achteraf: "wat heb ik een heerlijke avond gehad", en daar doen we het voor".

Rieu heeft op zondag 21 juli zijn honderdste concert op het Vrijthof gegeven. En in dat weekend is de 1 miljoenste bezoeker ontvangen.

"Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten" aldus de vier dansers

Meer berichten