Tijdelijk even geen watergespetter voor de spelende kinderen voor het station
Tijdelijk even geen watergespetter voor de spelende kinderen voor het station (Foto: )

'Spelend met water' spuit even niet

De drie spelende kinderen van de oranje fontein voor station Woerden zullen het even zonder hun bruisende douche moeten doen.

Woerden - De temperatuur van het water is door de hitte van de laatste dagen boven de norm gekomen en dat kan onveilige situaties opleveren. Daarom is de fontein tijdelijk uitgezet. Vorige zomer was er veel te doen over deze fontein, die onder het beheer van Stadsmuseum Woerden valt. Maar sinds twee vrijwilligers het onderhoud met veel energie ter hand namen, heeft de fontein het uitstekend gedaan. Het is nu wachten tot de temperatuur van het water voldoende is gedaald. Dan zetten de vrijwilligers de fontein weer aan en zullen de stralen weer de lucht in spuiten.

Het Stadsmuseum zoekt een vervanger die tijdens de vakantie van de onderhoudsvrijwilliger even de zorg voor de fontein kan overnemen. Iemand die eind augustus/begin september ongeveer één keer per week langs gaat voor klein onderhoud (waterpeil controleren, sproeiers reinigen en vuil uit de fontein scheppen).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden