Herrie over nachtelijke stilte

Bespottelijk noemt Henk Verhoef de commotie die is ontstaan rondom de klokken in de Bonaventurakerk. Die zouden na een klacht van een bewoner van Defensie-eiland 's nachts niet meer mogen slaan na 126 jaar trouwe dienst.

Woerden - Henk is de vaste beiaardier van het carillon in de Petrustoren en viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. "Het slaan van de klok is een traditie die je in ere moet houden. Het gaat terug tot de 15e eeuw en was ervoor bedoeld om iedereen te laten weten hoe laat het is." Dat dit na een klacht van één inwoner gaat stoppen, vindt hij ronduit bespottelijk. "Je moet hier ontspannen mee omgaan, net als in Monnickendam." Daar is hij ook beiaardier en hij weet dat er ook wel eens een klacht is binnengekomen van nieuwe inwoners. "Het automatisch slaan van de klok hoort daar bij de traditie, bij Monnickendam. De klacht bleek helemaal niet te leven in het stadje en is als vanzelf overgewaaid.." Hij raadt Woerden aan er net zo ontspannen mee om te gaan.

In het AD van 1 augustus 2019 laat burgemeester Molkenboer weten dat het een feit is dat de wettelijke geluidsnorm is overschreden en om die reden er een compromis gesloten is tussen de kerk, de klager en de gemeente: 's nachts geen klok, overdag wel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden