Het Brediusbos waar de kinderen van de BSO in het Staatsliedenkwartier op avontuur gingen. Foto: Jan Stel
Het Brediusbos waar de kinderen van de BSO in het Staatsliedenkwartier op avontuur gingen. Foto: Jan Stel (Foto: Jan stel)

Kinderen op avontuur in de Woerdense natuur

De buitenschoolse opvang (BSO) van KMN Kind en Co heeft in de zomervakantie een andere invulling dan op schooldagen.

Woerden - Kinderen van de BSO in het Staatsliedenkwartier gingen op pad in eigen stad: Het Brediusbos in. Iedereen loopt of fietst weleens over de keurige paden en ziet hoe de planten, de slootjes, de bomen en de dieren erbij staan. Elk seizoen heeft zijn schoonheid. Maar als je van de paden af gaat, durft te kiezen voor onbekend terrein, dan zie nog veel meer. De kinderen liepen gekleed in lange broek en dichte schoenen zo de wildernis in. Voor het ene kind was dat even spannend terwijl de ander volledig in zijn comfortzone was en direct op zoek ging naar dikke takken. De kinderen gingen samen met Agnes Meijs op natuur-avontuur, de workshop die ze geeft vanuit haar bedrijf Natuurlijkheden. Spellen doen, dieren zoeken en lekker ravotten. Het was een leerzame dag, over bijen en andere insecten.

Maar ook over het verleggen van je eigen grenzen. Kan ik ook onder die takken door te kruipen? Durf ik wel langs een grote zwerm bijen te lopen? Is het erg als ik vieze schoenen krijgen? Spelen in het groen is een hele belevenis. En dat allemaal in eigen stad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden