Willem Jan Oudehinken, accountmanager van Treur Kaas (links) ontving van Ian Luxton, de vicevoorzitter van de organisatie, de awards.
Willem Jan Oudehinken, accountmanager van Treur Kaas (links) ontving van Ian Luxton, de vicevoorzitter van de organisatie, de awards. (Foto: )

Treur Kaas wint vier awards

Dit jaar wint Treur Kaas vier awards met haar kaasspecialiteiten bij de International Cheese Awards 2019. Een prestatie voor hun kwaliteitskazen. Ook de Award voor Best Dutch Cheese ging met hen mee naar huis.

Woerden - Goud en Best Dutch Cheese Award werden aan de Weydeland Rijck toegekend. Weydeland Rijck is een unieke brokkelkaas. De kaas heeft een lange rijpingstijd achter de rug in het pakhuis. Daardoor is de kaas zeer rijp van smaak en brokkelt hij. De kleine rijpingskristallen die in de kaas zitten, knisperen in de mond.

De kaas won in de categorie 'Best Dutch Cheese' Goud en werd overall winnaar van de Nederlandse kazen. Daarmee heeft Weydeland Rijck de titel Best Dutch Cheese gewonnen. Jerseyhoeve Bio Schorren is een biologische Jerseykaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kaas bevat een kristal en haar structuur is nog bijzonder romig gezien de leeftijd van één jaar. Een échte specialiteit bereidt door de kaasmakers van De Mèkkerstee. Zo vindt ook de jury die het product aanprijst als Higly Commended in de categorie Best Organic Cheese.

Beppie pikant is een biologische schapenkaas die gemaakt wordt op De Mèkkerstee in Ouddorp. De beste biologische schapenmelk is de basis voor deze kaas en met een rijping van circa zeven maanden ontstaat een heel pure smaak. Deze kaas wint in de categorie Cheese made with 100% sheeps milk een gouden award. De jury gaf als commentaar: "Fantastisch rijk, vol van smaak en met een geweldige textuur en nasmaak. Het blies ons omver." De Bio Truffo is een biologische kaas uit De Hoeksche Waard met vegetarisch stremsel bereid. In deze romige kaas zitten stukjes echte Italiaanse zwarte bio truffel! Ook deze kaas wordt bereid door de kaasmakers van De lèkkerstee in Ouddorp. In de categorie Best Organic cheese wint deze kaas brons.

Treur Kaas is een echt familiebedrijf dat al ruim 60 jaar specialist is in het rijpen en verzorgen van Hollandse Goudse kaasspecialiteiten. In haar eigen geconditioneerde kaaspakhuis rijpen en verzorgen zij de kaas op natuurlijke wijze.

Daarbij werken ze samen met kleinschalige kaasmakerijen en partijen die hun vak verstaan. Een unieke kaas begint immers bij de beste melk, het juiste recept en de ambacht van de kaasmaker die met passie dagelijks kaas maakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden