Tijdens het Akoestival op zondag 8 september kun je vanaf 12.00 uur al genieten van muziek. Het Kunstpark start om 13.00 uur. Foto 2018 PR.
Tijdens het Akoestival op zondag 8 september kun je vanaf 12.00 uur al genieten van muziek. Het Kunstpark start om 13.00 uur. Foto 2018 PR. (Foto:PR )

Akoestival & Kunstpark 8 september: vanaf 12.00 uur is het gelijk al gezellig

Met 26 acts waarvan 12 op het hoofdpodium en 14 in bootjes op het water, belooft het 16e Akoestival nu al een hele geslaagde editie te worden. "We wilden er een Akoestival 2.0 van maken en ik denk dat we daar voor een groot deel in gaan slagen," zegt Nicole Sanders.

Door Winny van Rij

Woerden - Een van de doelen was verjonging. "Je ziet dat er veel 40- en 50-tigers en jonge gezinnen komen, daar tussenin ontbreekt een grote groep," aldus bestuurslid van het organiserende Stichting Open Akoestisch Podium, SOAP en met twee anderen verantwoordelijk voor de line up. "Dan moet je ervoor zorgen dat er ook jongere bands meedoen en dat is gelukt."

Jongeren

"We hebben Sharp 11 met jongens van begin 20 die een zangeres meenemen van 15 jaar, Noortje. Ik denk dat dit de jongste muzikant ooit is op het Akoestival." Verder zijn er optredens van leerlingen van het Kalsbeek College en het Minkema College. "Zij spelen al tussen 12.00 en 13.00 uur na de aftrap van Samba Vivaz. We zijn hier vorig jaar mee begonnen en dat trekt gelijk al publiek van vrienden en familie, andere scholieren en begeleiders." Zo is het al gezellig druk als de eerste act om 13.00 uur op het hoofdpodium begint.

Lol en chemie

Ze konden dit jaar uit 50 aanmeldingen kiezen. "Tien ervan kwamen niet naar een open podium in Drinkerij 't Bierhuys dus die vielen af." Dat is een van de voorwaarden om mee te mogen doen. Nicole is er altijd om zo'n nieuwe band te beoordelen. "Wat doen ze, wat is de kwaliteit en wat doet het met het publiek, heel belangrijk. Als je ziet dat een band lol heeft, dat er chemie is, dan hoeft het niet perfect te zijn."

Een kans geven

De aanvragen komen echt uit Woerden en wijde omgeving. "De link met Woerden is ook een voorwaarde en Woerdense acts gaan zo mogelijk voor." Maar niet altijd. "Popehead speelde al vaak en die hebben we nu toch teleur moeten stellen om anderen een kans te geven, maar ze reageerden positief, schrijven zich volgend jaar gewoon weer in."

Bootjesconcerten

Waar vroeger voor singer-songwriters en andere kleinkunstenaars een klein podium bij het Kunstpark was, mogen zij tegenwoordig op het water optreden. "Mensen kunnen meevaren en op die manier genieten van intieme miniconcerten op bootjes waarvan de schippers ook allemaal belangeloos meevaren." In het Kunstpark zijn kramen voor kunstenaars en galerieën en kun je genieten van actieve kunst. Het terrein is rolstoel toegankelijk en er is een invalidentoilet. Verder zijn er diverse eettentjes en weer leuke activiteiten voor kinderen.

Programma

In het hart van deze krant is het totale programma van Akoestival en Kunstpark opgenomen en verder is alle informatie te vinden op de vernieuwde website van www.soapwoerden.nl. "Het lijkt droog te blijven dus we hopen natuurlijk op heel veel bezoekers."

Meer berichten