Taizéviering in de Bonaventurakerk

Op woensdagavond 11 september om 20.00 uur vindt er een Taizéviering in de Bonaventurakerk te Woerden plaats. Deze viering is geheel in de stijl van het oecumenisch jongerenklooster Taizé.

Woerden - Deze viering wordt georganiseerd op initiatief van pastor Janneke Stam (Pax Christi Parochie) en dominee Joost Schelling (Kruiskerk) en deze keer verzorgd door de acht jongeren die deze zomer het klooster in Frankrijk bezochten.

De muziek is in handen van Marcel Kooiman (piano) en Dick van Vliet (dwarsfluit). De toegang is op 11 september gratis. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

Taizé populaire bestemming

Jaarlijks bezoeken tienduizenden jongeren uit de gehele wereld dit klooster in Frankrijk om door liederen, gebeden en stilte te worden geraakt. De initiatiefnemende voorgangers hebben ook zelf diverse keren jongrenreizen naar Taizé begeleid.

Deze zomer vertrok Joost Schelling met 8 jongeren vanuit Woerden naar Taizé. Ook in 2020 willen de voorgangers weer een week met jongeren naar Frankrijk toe. De bevindingen van de afgelopen reis staan op www.twintigerswoerden.nl

Meer berichten