Energiebesparende gadgets

Op zaterdag 7 september krijgen het huis en de tuin van de Woerdense familie Verkerk aan het Schrijverspad in de wijk Snel en Polanen in één dag een duurzame make over. Hier wordt op TV verslag van gedaan op 13 oktober om 16.25 uur in het SBS6 programma Green Make Over.

Regio – Programmamaker en zelfverklaard klimaatprutser Gwen Jansen en haar Green Make Over expertteam gaan Peter en Stephanie Verkerk en hun twee jonge kinderen voorzien van vele energiebesparende no-nonsense tips. Via diverse 'groene' tools worden het huis en de tuin op één dag een stuk comfortabeler, milieuvriendelijker en energiezuiniger gemaakt.

Voor Woerdenaren

Speciaal voor de inwoners van Woerden gaat op de opnamedag op zaterdag 7 september de groene loper uit op de Jonathan Swiftweg ter hoogte van de Charles Dickensweg. Daar wordt op die dag het mobiele Green Make Over Inspiratiehuis neergezet. Woerdenaren kunnen daar kennis maken met groene tips en tools om zelf ook aan de slag te gaan met een eigen duurzame make over thuis. Diverse energiebesparende gadgets worden hierbij weggegeven. Om 10.30 uur wordt dit Inspiratiehuis geopend door de Woerdense wethouder duurzaamheid en energietransitie Tymon de Weger in het bijzijn van Peter en Stephanie Verkerk, alle Green Make Over experts en de voltallige crew en cast. Woerdenaren kunnen hier vanaf dat moment tot 20.00 uur terecht voor 'groene' inspiratie maar ook naar huis gaan met diverse 'groene' besparingstools. Om circa 20.00 uur wordt een ludieke 'groene petjes op, groene petjes af' - quiz gehouden en de winnaar gaat er met de grote Green Make Over doos vol met duurzame besparingstools vandoor.

Duurzame quick wins voor beginners

Peter en Stephanie Verkerk hebben twee kleine kinderen van 2 jaar en 1 jaar. Net als voor vele andere jonge ouders, zijn dit erg drukke tijden en veel energie en geld blijft er niet over om het huis aan te pakken. Volgens onderzoeksbureau Motivaction is een groot deel van de Nederlanders in verwarring als het gaat om duurzaamheid. Het merendeel van de Nederlanders vindt het onderwerp belangrijk en een derde wil thuis wel aan de slag met duurzaamheid, maar dan moet het wel ook een positieve impact hebben op de portemonnee. Dat is precies waar Green Make Over mee helpt: quick winsvoor het klimaat, wooncomfort én de portemonnee en ook nog eens gebracht met de nodige humor.

Green Make Over in één dag

Het nieuwe 12-delige woon- en lifestyleprogramma Green Make Over is voor alle mensen die hun eigen leefomgeving willen verbeteren om klimaatverandering tegen te gaan, geld willen besparen en een comfortabelere woning willen krijgen, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

Klimaatprutser

Gwen Jansen is zelf ook nog hard op zoek naar meer helderheid over hoe ze milieubewuster kan leven. "Ik noem mezelf een klimaatprutser. Ik behoor tot de grote groep van 32% van de Nederlandse bevolking die houdt van een leven met lekker eten en drinken en het nodige comfort. Ik ben zeker wel bereid om groener te leven maar ja, wat kan ik zelf en heeft mijn gepruts thuis überhaupt zin? Ik leer zelf heel veel van de Green Make Over experts en ik kan niet wachten om ook mijn eigen huis verder aan te pakken. Want inmiddels heb ik zelf gemerkt dat hoe klein de aanpassingen ook lijken, de winst voor de portemonnee groot kan zijn."

Meer berichten