foto: Carla Vermeend
foto: Carla Vermeend (Foto: )

De Woerdense column door Mirte Damen: Snert & Poffertjes

Ja hoor het is weer bijna midden in de nacht en Mirte moet haar column nog schrijven. Ik pak een kopje verse muntthee en ga op mijn dakterras zitten. Inmiddels is het vergeleken met 2 weken geleden 20 graden kouder en kan ik mijn bontjasje uit de kast gaan pakken. Je voelt de herfst het land in komen.

Wat heb ik genoten van de sluiting van de zomer met akoestival en kunstpark in de stad, maar eigenlijk kwam die herfst al eerder. Het was de familie-avond van de WVW dat ik samen met mijn vriendin Astrid aan de singel zat te bbq'en. We zagen de donkere wolken samen pakken en we dachten nee!!! We wisten de voorspellingen maar je wilt er niet aan. De zomer mag niet weg! Maar ja, we zagen hem voorbij glippen terwijl we heerlijk aan de zeebaarsfilet zaten van Chris. We schonken een mooi glas wijn in en proosten met elkaar. Dit was hem dan en wat was hij fijn! Dank je wel zomer. We keken elkaar aan en zeiden tegelijk: start Gerard Cox!!! Gerard Cox? Ja Gerard Cox! Maar dan in de versie van 't Schaep met de vijf poten (de tv-serie). Terwijl de klanken van het lied klonken proosten we maar nog een keer extra. Proosten op het leven, op het hier en nu, op de afgelopen zomer, met de tekst: "t Is weer voorbij die mooie zomer - Die zomer die begon zo wat in mei - Ah, je dacht dat er geen einde aan kon komen - Maar voor je 't weet is heel die zomer al weer lang voorbij!"

En letterlijk en figuurlijk stort op dat moment de regen uit de lucht en nam de wind de zomer mee, het kwik daalde met 13 graden. Dat was hem dan... Maar stiekem hou je nog hoop want kan de herfst eventjes wachten net zo als vorig jaar. Hallo indian summer!!

Als Woerdenaar wordt je met je neus op de feiten gedrukt wanneer de 'r' in de maand zit en je de geweldige, mooie poffertjeskraam van de familie Lucas-Vermolen weer in het Westdampark ziet staan! Koeiemart komt eraan.... Dag zomer, wat was je te gek!' Hallo herfst!

De moraal van dit verhaal... De tijd gaat vanzelf, je hebt 24 uur in een dag. Hoe jij die tijd ervaart is voor iedereen persoonlijk. Jij mag hem zelf invullen. En soms wil je dat de tijd even stopt want de zomer... En uiteindelijk komt die herfst, de winter, de lente en jaaaa daar is ze weer en wellicht al in mei, hallo zomer! O ja de moraal... Staar je niet suf op wat nog komt of wat er al is geweest. Het is hier en nu, ook al is je dag effe helemaal ruk geweest en zat het allemaal tegen. En als het een keer niet lukt? Dan is het ook goed, denk dan: tijd is mijn vriend. En geloof erin. Voor mij persoonlijk is tijd mijn vriend maar wordt mijn vriendin. En onderweg geniet ik! Kom er maar in herfst. Hallo snert en poffertjes!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden