Foto:

'Verdwenen' Nieuwerbrug

Door het hele land worden oude dorps- en stadsgezichten, plekken, of gebouwen vaak bewonderd en krijgen als ze bijzonder zijn speciale aandacht. Rijk en gemeente geven ze dan de status van monument. Veel van die oude gebouwen en straatbeelden zijn om welke reden dan ook inmiddels verdwenen. Het zijn eigenlijk 'verdwenen monumenten'. Ze worden soms na enkele tientallen jaren al door velen niet meer herkend.

Nieuwerbrug - Van de Brandschouwerij Nieuwerbrug worden ze binnenkort weer zichtbaar gemaakt op de fototentoonstelling 'Onherkenbaar verleden van Nieuwerbrug'. Naast de oude verdwenen situatie wordt ook het huidige gebouw, of straatbeeld getoond door foto's van Marc van Heel. Het Woerdense deel van de Brandschouwerij wordt getoond door een foto van het oude rechthuis en herberg, later raadhuis "Schots Varken" en steenbakkerij 'Ruimzicht' in Barwoutswaarder.

De onthulling van deze tentoonstelling in het Wierickehuis is op vrijdag 13 september om 19.30 uur. Als openingshandeling zal Corrie van Eijk een bijzonder cadeau aan de voorzitter van het Wierickehuis overhandigen. Iedereen is van harte uitgenodigd. Vanwege Open Monumentendag is de tentoonstelling ook op zaterdag 14 september te bezichtigen van 10.00 tot16.00 uur in het Wierickehuis.

Meer berichten