Marieke van den Heuvel is samen met dochter Sophie op zoek naar een lieve oppas voor hun Spaanse waterhond Dama.
Marieke van den Heuvel is samen met dochter Sophie op zoek naar een lieve oppas voor hun Spaanse waterhond Dama. (Foto: )

Op zoek naar een OOPOEH

Samen met haar dochter Sophie, haalde Marieke van den Heuvel vorig jaar december adoptiehond Dama in huis. ''Een echt gezelligheidsdier, dat graag aan je voeten ligt,'' zoals Marieke haar zelf omschrijft. Toch is er met ingang van dit nieuwe schooljaar niet iedere dag genoeg tijd om met de viervoeter op pad te gaan. ''Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om één dag in de week op Dama te passen."

door Julia Vriend

Woerden - Na enkele tips van vrienden en collega's kwam Marieke bij Stichting OOPOEH - Opa's en Oma's Passen Op Een Hond - terecht. Een stichting die hondenbaasjes in contact brengt met OOPOEH's; 55-plussers die op zoek zijn naar een oppas-hond. ''In Woerden staan al meerdere honden ingeschreven die op zoek zijn naar een gezellige oppas, maar aan OOPOEH's ontbreekt het in de omgeving van Waterrijk nog," aldus Marieke.

Uitjes

Eenmalig betalen hondenbaasjes vijftig euro om zich aan te melden. Vanaf het moment dat zij een OOPOEH gevonden hebben via de stichting, betalen baasjes maandelijks vijftien euro. Van deze opbrengst organiseert de stichting uitjes en activiteiten voor de OOPOEH's, die zo met elkaar in contact kunnen komen.

Extra gezelschap

"Ik vind dit een hele goede manier om aan een betrouwbare oppas voor Dama te komen," zegt Marieke. "De stichting is niet commercieel ingesteld en zorgt voor een actiever leven van senioren met wat extra gezelschap. Daarnaast krijgt de hond de aandacht die zij verdient."

Bent u 55 jaar of ouder én op zoek naar een maatje om mee te gaan wandelen, voor één of meerdere dagen in de week? Neem dan eens een kijkje op de gebruiksvriendelijke webpagina van Stichting OOPOEH.

www.oopoeh.nl

Meer berichten