Foto:

Wie wint de Cultuur- prijs Woerden 2019?

Cultuurprijs Woerden is zich langzaam maar zeker aan het voorbereiden op de uitreiking van de Cultuurprijs 2019 in januari. Tot 1 december bestaat de mogelijkheid kandidaten aan te dragen via www.cultuurprijswoerden.nl. De spannende vraag is nu natuurlijk: "Wie gaat er eind 2019 met de felbegeerde prijs van € 3000,= naar huis?" Een vijfkoppige jury zal eind van het jaar bepalen wie de winnaar wordt. Waar en wanneer precies de uitreiking gaat plaatsvinden, houdt het bestuur van de Cultuurprijs nog even geheim, maar het wordt ongetwijfeld weer een gezellige en onvergetelijke uitreiking. "Door samenwerking met diverse personen uit cultureel Woerden, werden de vorige uitreikingen een prachtige afspiegeling van de Woerdense creativiteit. Er was zang, streetdance, poëzie, fotografie en tekenkunst en de genomineerde kandidaten hadden allen zeer creatieve presentaties. Zoiets wensen we dit keer weer", aldus Hendrik Jan Wansink, bestuurslid van de Cultuurprijs.

De Kult Kompanie won de Cultuurprijs Woerden 2017. Mark van Leeuwen, bekend van zijn organisatietalent binnen de Kult Kompanie met o.a. Nachtcultuur en Struinen in de tuinen, zal daarom plaatsnemen in de jury van deze editie.

Per 2018 is Cultuurprijs Woerden ook begonnen met het uitreiken van de Aanmoedigingsprijs. Zo mag Cultuurprijs Woerden het ene jaar de Cultuurprijs en het andere jaar de Aanmoedigingsprijs uitdelen en blijft er continue aandacht voor de kunst en cultuur en de Cultuurprijs in Woerden. De Aanmoedigingsprijs is bedoeld voor nieuwe projecten of nieuw en veelbelovend talent binnen Woerden. Sofie de Bruijn won de Aanmoedigingsprijs 2018, voor haar zangtalent en theaterkunst. Ook zij heeft door het winnen van de prijs een plek in de jury van aankomende Cultuurprijs verworven.

"Heb je dit jaar een onvergetelijk cultureel evenement meegemaakt of weet je van het bijzondere werk van een typisch Woerdense kunstenaar dat nu eindelijk eens beloond moet worden? Vergeet deze kandidaat dan niet aan te dragen via de site. Wel doen, want zonder jullie aangedragen kandidaten, kan de jury geen keuze maken!", aldus Marianne de Goeij, bestuurslid en jurybegeleider van de Cultuurprijs.

Meer informatie over de Cultuurprijs Woerden, de juryleden of criteria, kunt u vinden op www.cultuurprijswoerden.nl.

Meer berichten