Foto: Hans van Oosterhoudt

Eerste bekerwinst voor SC Woerden

Woerden - Omdat de grasmat nog niet klaar bleek voor het nieuwe seizoen, was oud kunstgras deze zaterdag het toneel voor de wedstrijd Ommoord tegen SC Woerden.
Ommoord bood in Rotterdam tegenstand tijdens de tweede bekerwedstrijd en deed dat bij een waterig zonnetje en met af en toe een spetter regen. De dominante ploeg op het veld de eerste helft was duidelijk Woerden, met veel balbezit op de helft van de tegenstander. Dat leverde twee ballen op de paal, vlak voor rust.
Ook na de rust belandde een bal op de paal bij 0-0 maar verder deed het tweede bedrijf weinig denken aan de eerste 45 minuten. Slordigheid en irritaties over en weer leverden weinig goed voetbal op en bracht Ommoord iets meer richting het doel van Ramon Hoveling. Maar tot een doelpunt voor Ommoord leidde dat niet. Scoren deed Woerden wel, Bilal Aalaoui om precies te zijn. En ondanks aanzetten van Ommoord richting het einde van de wedstrijd, maakte de thuisploeg nooit aanspraak op de overwinning. Woerden kon de winst wat meer glans geven door vlak voor tijd een penal te benutten na goed werk van Mike Vrolijk. Diezelfde Mike vond de doelman van de tegenstander op zijn weg vanaf 11 meter. 0-1 bleef de eindstand, die wel de terechte eerste officiële overwinning van het seizoen betekende.
Zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Woerden gaat dan op bezoek bij Gouderak. De aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden