Een cameraploeg van Hart van Nederland is op het Kalsbeek College om de leerlingen te vragen naar de aanslagen op 9/11.
Een cameraploeg van Hart van Nederland is op het Kalsbeek College om de leerlingen te vragen naar de aanslagen op 9/11. (Foto: Kalsbeek College)

Hart van Nederland filmt op het Kalsbeek College

Woerden - Hart van Nederland was op 11 september te gast op het Kalsbeek College locatie Schilderspark. Redactieleden van het SBS 6-programma interviewden leerlingen over de aanslag op deze dag, achttien jaar geleden, want wat weet deze generatie daar van?

Buikpijn
De Kalsbeek-leerlingen konden er goed over mee praten. Zo vertelde brugklasser Julia dat zij haar zomervakantie in New York doorbracht. "Ik ben met mijn ouders en zussen naar het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center geweest. Dat was echt onwijs heftig. Ik kreeg er echt buikpijn van."

Op de vraag of alle leerlingen meer zouden moeten weten over de aanslag, antwoordde Julia volmondig 'ja'. "De aanslag en de gedachte erachter heeft zoveel veranderd in de wereld."

Onderwijs
Marc Klooster, docent geschiedenis op het Kalsbeek College, werd gevraagd naar de plek die de aanslag van toen in het huidige geschiedenisonderwijs heeft. Het item is terug te zien op de website van zowel Hart van Nederland als het Kalsbeek College.

Meer berichten