Foto: Ulco Wesselink

Drakenbootrace een spektakel

Zaterdag 14 september organiseerde Lions Club Woerden Castellum Laurum haar eerste 'Drakenbootrace Woerden'. Maar liefst 20 teams van 8 roeiers en 1 trommelaar streden voor het goede doel Friends4Owen tegen elkaar vanaf de mooi gerenoveerde Parijse Brug.

Woerden - Na maandenlange voorbereiding was het dan eindelijk zover. In een heerlijk nazomers zonnetje heette Rob Immerzeel, voorzitter van de Lions Club alle 20 teams en de supporters aan de Singel van harte welkom. "Ik ben er echt trots op dat we dit met inzet zoveel mensen voor elkaar krijgen."

Daarna opende de burgemeester Victor Molkenboer de race officieel: "Het is een unicum, deze eerste drakenbootrace, een nieuw evenement voor Woerden." Met als centraal middelpunt het goede doel 'Friends4Owen' waarmee familie en vrienden van Owen Jordan – een jongetje dat in 2016 overleed aan hersenstamkanker - geld inzamelen voor Stichting Semmy.

Dennis Celant, één van de organisatoren: "Het overtreft onze verwachtingen, niet alleen het weer maar vooral de deelname van zoveel teams uit Woerden en omstreken, zoals Team Owen, Futura college, bedrijf voor medische voeding Sorgente uit Houten, gemeente Woerden, teams uit Oudewater, Montfoort en Papekop, de Meiden van Breuren en Bidfood dat er met 3 teams een bedrijfsuitje van maakte. En niet te vergeten het enthousiasme van de cateraars."

Spannende race

Vanaf 13 uur ging dan het echt los. Na een korte oefentijd, streden de eerste vier boten tegen elkaar over een afstand van circa tweehonderd meter. Alle teams moesten minimaal 2 heats varen. "We ontdekten dat er drie geoefende teams meededen", vertelt Dick Hund. "Omdat het geen eerlijke strijd was, hebben we daarom een extra prijs bedacht." Van deze drie bleek team de Lamme Kikkers uit Oudewater met krappe voorsprong de snelste. De sterkste drie van de overige teams gingen ook met een trofee naar huis. Nummer 1, 2 en 3 waren respectievelijk Dare, Uijtewaal en Rietveld. Tot slot werd de originaliteitsprijs door speaker Ans Kortekaas toegekend aan team Papekop. Ans had de tweede heat met hen meegevaren, wat voor haar de doorslag gaf.

Opbrengst Friends4Owen

Het hoogtepunt was de bekendmaking van de opbrengst van minimaal € 2.500 van dit prachtige evenement via een symbolische cheque. Met een spontane actie van team Dare werd als uitsmijter een cheque voor € 200 geveild. Op een later tijdstip wordt de definitieve opbrengst bekend gemaakt.

De deelnemers, cateraars en organisatie zijn het erover eens: dit evenement zal niet eenmalig zijn!

Meer berichten