Overeenkomst bouw Van der Valk Hotel Woerden

Initiatiefnemer Van der Valk Hotel Woerden B.V. en Gemeente Woerden hebben op 11 september 2019 een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een hotel met 125 kamers, een restaurant, vergader- en congreszalen, wellness inclusief zwembad nabij de afrit van de A12 te Woerden. Als alles meezit, kan de bouw in januari 2021 van start.

Woerden - Sinds 2010 ligt er een bestemming hotel op de locatie bij de afrit van Woerden. Sinds 2015 is Van der Valk eigenaar van dit stuk grond en na het realiseren van het hotel in Utrecht is het tijd voor Van der Valk om in Woerden een hotel te gaan realiseren. Door middel van de intentieovereenkomst wordt er gekeken of er een haalbaar plan gemaakt kan worden. Zodra er een haalbaar plan ligt, zullen belanghebbenden hierover worden geïnformeerd. De verwachting is dat het plan niet past in het huidige bestemmingsplan en dat er een ruimtelijke onderbouwing nodig is.

Wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ontwikkeling): "Voor Woerden is dit een wenselijke ontwikkeling. Vooral voor zakelijke bezoekers is er nog behoefte aan extra hotelkamers, dit plan voorziet daarin. Al vele jaren is er sprake van de komst van een hotel op deze plek, fijn dat er nu gekeken wordt naar daadwerkelijke realisatie."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden