Honderden tweewielers, diverse merken zijn zaterdag weer te zien. Foto: Arie van Eijk
Honderden tweewielers, diverse merken zijn zaterdag weer te zien. Foto: Arie van Eijk (Foto: Arie van Eijk)

Duurzaam Nationaal Veteraan Treffen

Zaterdag 21 september is het weer zover. Dan gaat alweer de 29e editie van het Nationaal Veteraan Treffen plaatsvinden op het Excercitieveld in Woerden.

Woerden - Vele honderden deelnemers komen met hun klassieke tweewielers naar het veld en vormen tesamen daar van 9.00 tot 17.00 uur een ééndaags openluchtmuseum. Er zal weer veel te zien zijn, dus zeer de moeite waard om even te komen kijken. Maar let op: De samenstelling zal gedurende de dag steeds wijzigen.

De 21e is het ook World Clean Up Day en het Veteraan Treffen gaat hier haar bijdrage aan leveren. De berijders van de klassieke tweewielers worden gestimuleerd om schone brandstof te gebruiken.

Uiteraard zal deze brandstof ook worden gedemonstreerd en is natuurlijk die dag in ruime mate verkrijgbaar. De horeca gaat zoveel mogelijk werken met plastic vrije middelen en alle afval zal gescheiden worden ingezameld en verwerkt. Op deze wijze wil ook het Veteraan Treffen haar bijdrage aan een beter en schoner milieu leveren.

Er is op de dag zelf weer een gevarieerd programma, met de markante spreekstalmeesters om het geheel aan elkaar te praten. Er zullen meer dan 70 kramen zijn, met een keur aan artikelen om je tweewieler weer gangbaar te maken of te verfraaien. Er komen ruim 40 merken- en toerclubs om je van informatie te voorzien. Dit jaar zal de Mobyletteclub vanwege haar 40 jarig bestaan een grote stand neerzetten om een totaal overzicht van dit ooit bekende merk bromfiets te tonen.

Gedurende de dag kunnen alle bezoekers deelnemen aan de Kaasrit. Er is weer een prachtig rondje door de regio Woerden uitgezet. Met rollende kazen zal de burgemeester het startsein hiervoor geven. Het wordt weer genieten onderweg van al het moois dat het Groene Hart ons te bieden heeft. Voor de mooiste en meest bijzondere voertuigen zijn weer een aantal ‘Best-in-Show’ prijzen te winnen. Het is dus echt de moeite waard om te komen en alvast te gaan poetsen. Het gaat niet altijd om de ouderdom van een voertuig, maar ook het bijzondere, de aandacht die het gekregen heeft.

In de Paddock dit jaar een aantal wel heel bijzondere voertuigen. De Dutch Speedway Association komt met een aantal wel hele mooie en speciale voertuigen waarmee ooit geraced is op grasbanen en ijs. Niet alleen de machines zullen er staan, maar er zijn ook een aantal coureurs van weleer aanwezig, die je de hemd van het lijf kunt vragen.

Als de weergoden ons niet bedriegen gaat het weer een prachtige dag worden en van al dat moois en de zon op je hoofd krijg je natuurlijk dorst en lekkere trek. Welnu, geen nood, want op het horeca-plein is weer van alles en heel veel lekkers te verkrijgen. Graag tot ziens op het veld in Woerden!

Meer berichten